De dames in de nieuwe kleding met rechts de sponsoren: de beide eigenaren van Pierik Zonwering & Veranda’s, Eelco Pierik en Jeroen Fransen, en derde van rechts staat Richard Hartman van Hartman Dakbedekking. Foto: PR

De dames in de nieuwe kleding met rechts de sponsoren: de beide eigenaren van Pierik Zonwering & Veranda’s, Eelco Pierik en Jeroen Fransen, en derde van rechts staat Richard Hartman van Hartman Dakbedekking. Foto: PR

Vorden VR1 in het nieuw en punt voor Vorden 1

Sport

VORDEN - Afgelopen zondag was het een fraaie voetbalzondag op het Europlanit Buitensportpark want ’s ochtends kwam het 2e elftal van v.v. Vorden uitstekend uit de startblokken en won uiteindelijk met 7-0 van medekoploper Grol 3. Om 12.00 uur kwamen de Dames 1 in actie en zij kregen ter ondersteuning de nieuwe trainingspakken uitgereikt van twee sponsoren en wonnen ook nog eens van Raalte VR1 en kwamen zodoende op de 2e plaats op de ranglijst. Tenslotte speelde ‘s middags om 14.00 uur het 1e elftal haar thuiswedstrijd tegen koploper SDOUC en het team van trainer Wouter Schouten pakte heel verdiend een punt en zorgde zodoende voor het 7e punt in 14 dagen tijd.

Vorden Dames 1 in het nieuw
Het 1e elftal van de damesafdeling van v.v. Vorden speelt nu alweer voor het 3e seizoen in de seniorenafdeling. In de 4e klas nemen zij nu de tweede plaats in en is koploper Lemelerveld Dames 1 ongenaakbaar. De doelstelling is de tweede plaats te veroveren en vandaar dat de 2-1 overwinning op Raalte VR1 zeer welkom was. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen de dames en begeleiding van het VR1 elftal nieuwe trainingsjacks, zogenaamde Ziptops, aangeboden van de beide sponsoren Pierik Zonwering & Veranda’s en Hartman Dakbedekkingen.

Vorden 1 pakt punt tegen koploper
Vorden 1 heeft afgelopen zondagmiddag een verdiend punt behaald tegen de koploper SDOUC uit Ulft. Vooral in de eerste helft was Vorden de bovenliggende partij en kon het direct vanaf de eerste minuut aansprak maken op de ploeg met de meeste dreiging. Youngster Nick Ziggers, aanspeelpunt Musa Dagdelen en onruststoker Gijs van der Veen werden alle drie in stelling gebracht en waren ieders op hun eigen manier dreigend. Het 1e elftal had al een paar momenten in de zestien gecreëerd, toen uiteindelijk in de 25e minuut Niels Rondeel de 1-0 aantekende. Hij werd perfect in de loop aangespeeld en aangekomen bij de zestien meter schoot hij de bal via de keeper in het de rechterhoek. Vorden bleef vooruit verdedigen en SDOUC flink op de huid zitten en bleef daarom ook de resterende tijd in de eerste helft de betere ploeg. In de tweede helft deed SDOUC een ‘tandje er bij’ en wilde natuurlijk als koploper de score omdraaien. Zij kwamen dan ook in de 65e minuut op 1-1 en deze gelijkmaker was het moment dat er ook doorgezet werd door de Ulftse club, want puntverlies zou hoogstwaarschijnlijk ook de eerste plaats betekenen, aangezien WSV uit Apeldoorn deze middag geen uitglijder zou maken. Door prima reddingen van Robin Verstege bleef de stand echter 1-1 ook al omdat aan Vordense zijde Koen Oosterhuis een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal kopte.

Vorden speelt zondag uit tegen VIOD in Doetinchem en speelt dan 24 april weer thuis tegen Varsseveld.