Foto: PR

Foto: PR

Stille tocht voor Oekraïne

VORDEN – Voorafgaand aan de Passieviering in de Christus Koningkerk in Vorden vindt er vrijdagmiddag 15 april (Goede Vrijdag) zoals traditioneel een stille tocht plaats. Een tocht die dit jaar ook in het teken zal staan van de oorlog in Oekraïne.

Een stille tocht om alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te herdenken, maar ook om vrede. Mensen die gedwongen worden hun veilige thuishaven te verlaten, alles verliezen om een veilig heenkomen te zoeken. “Nu meer dan ooit is solidariteit nodig. Laten we schouder aan schouder, een keten van mensen vormen die zo een gebaar van verbondenheid tonen. Het kruis opnemen dat doen we dus letterlijk in de stille tocht die in Vorden op de Goede Vrijdag wordt gehouden vooraf aan de Passieviering van 15.00 uur”, zo verklaart Margriet te Morsche namens de organisatoren van de Passie. 

De tocht is voor iedereen te doen, de afstand door het centrum van Vorden is ongeveer één kilometer. De tocht begint op het kerkplein van de Christus Koningkerk aan Het Jebbink 8 om 14.30 uur. De tocht gaat vervolgens richting de Dorpskerk en keert weer terug naar de Christus Koningkerk. Er zal symbolisch voor de slachtoffers een kruis worden mee gedragen. 

Men mag gele en blauwe bloemen meebrengen om zo de solidariteit met de slachtoffers in Oekraïne kenbaar te maken. De bloemen kunnen na afloop bij het kruis op het kerkplein worden gelegd. De organisatoren hopen van harte dat velen meelopen.