Onnodige nederlaag van Heren Senioren 1

HENGELO – Met acht wedstrijden op het programma heeft Handbalvereniging SV Quintus een mooi weekend achter de rug.

De enige zaterdagwedstrijd van het seizoen speelde de D1 van Quintus uit in Duiven, tegen HCL D1. Quintus startte direct scherp en alert aan de wedstrijd en scoorde twee snelle goals. Ook een paar lange ballen van Siem en Wesley op Yara resulteerden in mooie goals. Verdedigend deed het team ook zijn werk en HCL kwam er moeilijker door, ruststand 4-9. Na rust was een wat lastigere periode voor Quintus maar ze herpakten zichzelf en uiteindelijk ging de winst mee naar huis met 8-15. Super gespeeld door het hele team! Mooie aanvallen, samenspel en sterke verdediging!

Zondag 10 april speelde Quintus DB1 tegen Duiven DB2. In het begin stond de dekking nog niet maar eind van de eerste helft wisten de dames van Quintus dit weer op te pakken, ruststand 5-12 voor Quintus. In de tweede helft werden er veel snelle aanvallen gespeeld en waren er veel break-outs. Ook stond de verdediging weer goed. Eindstand 9-22 in het voordeel van Quintus.

De C1 speelde zondagmorgen in Winterswijk tegen HCW C1. De nummer 3 heeft minder wedstrijden gespeeld, dus dat het een betere tegenstander zou zijn, hadden de Hengeloërs al gedacht. Het was een pittige wedstrijd en de teams gingen gelijk op. Quintus heeft goed gespeeld en verdedigd. Eindstand 14-14.

Deze zondag speelde Quintus heren A in Winterswijk tegen HCW. Met een karige bezetting op de bank gingen de Hengeloërs aan de bak. Er ontstond een gebalanceerd spel en grote verschillen in de stand bleven uit. Met twee punten achterstand ging Quintus de rust in, om het vervolgens in de tweede helft weer recht te trekken. Met een zenuwslopend einde werd de eindstand dan ook gelijkspel, 23-23.

Zondagmiddag speelden heren 2 van Quintus tegen de heren van Udi 1896 in Arnhem. Aan het begin van de pot kwamen beide teams redelijk gelijk op maar al snel wisten de heren van Udi een aantal punten te scoren met snelle break-outs. Ruststand werd 18-7 voor Udi. In de tweede helft probeerden de heren van Quintus met een aantal tactische wissels de score van Udi in te halen maar liepen tegen de offensieve 5-1 dekking op. Uiteindelijk nam Udi 1896 de winst met 38-17. Over twee weken zullen beide teams nogmaals de strijd aan gaan, dan in Hengelo.

Zondag ging Quintus DS1 met maar één wissel van start in Winterswijk tegen dames van HCW. De eerste helft van Quintus was minder, dankzij de goede keeper van HCW. De tweede helft kwamen de Hengelose dames goed terug door de keeperswissel van HCW. Eindstand 24-15.

Thuiswedstrijden
De E-jeugd van Quintus speelde zondag in De Kamp tegen Huissen E1. Aan hun fantastische nieuwe tenues zal het niet liggen. Na een wat afwachtend begin en zoekende naar het juiste samenspel, ging het tempo omhoog. De vrije spelers werden steeds beter gevonden en ook in de verdediging werden zij feller. Ondanks weinig doelpunten aan Hengelose kant in de eindfase van de wedstrijd, won Quintus E1 met 7-4.

De heren 1 van Quintus speelden afgelopen zondag de derby tegen Erix uit Lichtenvoorde. De eerste tien minuten gingen gelijk op, wat resulteerde in een 4-4 tussenstand. Daarna liep Quintus uit naar een 9-5 voorsprong. Echter door onnodige fouten en het missen van teveel opgelegde kansen kwam Erix terug tot een 12-11 ruststand. In de tweede helft hadden de Hengeloërs een slechte start. De dekking stond niet steady en er werd te weinig geschoven. Erix nam een voorsprong van drie doelpunten. De laatste tien minuten kwam Quintus terug tot één doelpunt, maar men vergat door te drukken en erover heen te gaan. Eindstand 24-26. Een zeer onnodige nederlaag.