‘Linde in het licht’ was in 2016 een groot succes en daarom organiseert de Vereniging Volksfeest Linden dit jaar opnieuw een verlichtingsroute. Foto: PR

‘Linde in het licht’ was in 2016 een groot succes en daarom organiseert de Vereniging Volksfeest Linden dit jaar opnieuw een verlichtingsroute. Foto: PR

Linde zet zichzelf weer in de spotlights

Maatschappij

‘Linde in het licht’ en veel andere activiteiten tijdens Lindesfeest 2022

Door Jan Hendriksen

LINDE - Menigeen kan het zich waarschijnlijk nog goed herinneren: de eerste succesvolle editie van de verlichtingsroute ‘Linde in het licht’ die de Vereniging Volksfeest Linde in 2016 organiseerde. Dat was in het kader van het honderdvijftig jaar bestaan van het Lindesfeest. Het initiatief krijgt dit jaar een vervolg en wel op vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 september.

“In onze ogen was ‘Linde in het licht’ een groot succes en daarom willen we de verlichtingsroute dit jaar opnieuw organiseren. Eigenlijk stond de route vorig jaar al op het programma toen we ons 155-jarig bestaan vierden. Maar ja, iedereen weet waarom we de laatste twee jaar geen Lindesfeest hebben kunnen houden”, zo laat de nieuwe voorzitter Ab Velhorst van de Vereniging Volksfeest Linde weten.
De verlichtingsroute ‘Linde in het licht’ is een georganiseerde route door buurtschap Linde met een lengte van ongeveer 25 kilometer. De route kan per auto, maar ook per fiets worden afgelegd. Woningen, objecten en ingerichte taferelen langs de route worden verlicht. Iedereen die de route wil rijden kan zich melden bij het startpunt. Na betaling van een kleine vergoeding ontvangt men een boekje met de beschrijving.

Opmaat
‘Linde in het licht’ is de opmaat voor het ‘echte’ Lindesfeest dat van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september plaatsvindt in en rond de feesttent aan de Lindeseweg tegenover de Lindesche Molen. Traditioneel wordt het feest op de openingsavond (23 september) ‘afgetrapt’ met een toneelavond door Toneelgroep Linde. Zaterdagmiddag 24 september vindt vanaf 15.00 uur het vogelschieten en het vogelgooien voor volwassenen en de jeugd plaats. Als extra toevoeging die middag het Keizerschieten in het kader van de lustrumviering waaraan alle oud-koningen van het Lindesfeest aan deel kunnen nemen. ‘s Avonds is er in de feesttent vanaf 21.00 uur een grandioos Tentfeest met medewerking van de band Curls on Fire. De afsluitende zondagmiddag (25 september) wordt een heuse familiemiddag. Om 13.30 uur starten dan namelijk de diverse volks- en kinderspelen in en rond de feesttent. Na afloop van de volks- en kinderspelen wordt het feest dit jaar afgesloten met het feestduo Ziezoo.

Fietstocht en Ouderenmiddag
Maar eerst wordt er door de Vereniging Volksfeest Linde op zondagmiddag 31 juli een fietstocht georganiseerd vanaf De Lindesche Molen. Men kan die middag tussen 12.30 en 13.30 uur van start gaan met tot slot een gezellige afsluiting met een muziekbandje uit de buurt en een hapje en een drankje. En op zaterdag 17 september wordt er speciaal voor de wat oudere jeugd van Linde (65+) een Ouderenmiddag georganiseerd in de Lindesche Molen. Deze middag voor Lindenaren en oud-Lindenaren bestaat uit bijpraten en entertainment. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. In overleg kan ook vervoer geregeld worden. Kortom er is dit jaar weer volop activiteit in buurtschap Linde te verwachten.