De Zonnebloemgasten lieten zich bij het Kulturhus de stamppotten goed smaken. Foto: PR

De Zonnebloemgasten lieten zich bij het Kulturhus de stamppotten goed smaken. Foto: PR

Zonnebloem afdeling Vorden laat de gasten weer genieten

Maatschappij

VORDEN - Na een lange periode van Corona kan de Zonnebloem afdeling Vorden eindelijk weer activiteiten organiseren. De aftrap was op 19 maart met een heerlijk stamppottenbuffet in het Kulturhus. Vijftig gasten genoten daar met volle teugen van. Op 12 april was er paasbingo in De Herberg. Samen met de afdeling Wichmond/Vierakker werden deze middag zestig gasten  in de watten gelegd, onder leiding van enthousiaste vrijwilligers. Er werden fanatiek kruisjes gezet op de bingokaarten en de vele prijzen werden gretig in ontvangst genomen door de winnaars.

De Zonnebloem verrijkt de levens van 105.000 mensen met een lichamelijke beperking. Zowel jong als oud. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 33.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Zonnebloemloterij
Voor de activiteiten is natuurlijk geld nodig. Daarom wordt er jaarlijks een loterij georganiseerd. Met de opbrengst daarvan geeft de Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking iets om naar uit te kijken: een vrijwilliger die op bezoek komt, samen een dagje uit of een mooie vakantie. Mensen die meespelen maken kans op mooie prijzen. Een loterij met uitkijkgarantie dus. De opbrengst is bestemd voor de afdeling Vorden. Bovendien worden de landelijke projecten van de Zonnebloem gesteund. Die zorgen er onder meer voor dat in heel Nederland de Zonnebloem rolstoelauto te huur is en dat musea, attractieparken, theaters en voetbalstadions toegankelijker worden voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.
De vrijwilligers zijn al begonnen met het rondbrengen van flyers voor de verkoop van de loten in Vorden. Om de verkoop zo veilig mogelijk te laten verlopen kunnen de loten worden besteld en contactloos via de bankrekening worden betaald. Ze worden dan thuisbezorgd.

Mooie prijzenpot
Er zijn geldprijzen te winnen, met een hoofdprijs van maar liefst 15.000 euro. Daarnaast zijn er vele prijzen in natura, zoals e-bikes, een vakantie in eigen land of een leuk dagje uit. De trekking vindt plaats op 10 oktober 2022. Mensen die hun loten online registreren ontvangen automatisch bericht over de uitslag.
Aanmelden van nieuwe gasten vanaf 18 jaar en vrijwilligers kan via onderstaande website of telefonisch 06-23702202.


www.zonnebloem.nl/vorden

Het was spannend tijdens de paasbingo in De Herberg. Foto: PR