Via speciale ‘vriendinnen-trainingen’ wil VV Vorden meiden kennis laten maken met de voetbalsport en de vereniging. Foto: PR

Via speciale ‘vriendinnen-trainingen’ wil VV Vorden meiden kennis laten maken met de voetbalsport en de vereniging. Foto: PR

VV Vorden krijgt steeds meer meiden aan het voetballen

Sport

VORDEN - De voetbalvereniging Vorden wil ook volgend seizoen weer graag met een aantal meidenteams spelen en sowieso bij de allerjongste jeugdteams nieuwe meiden in laten stromen. Via speciale ‘vriendinnen-trainingen’ en een heuse ‘voetbalvriendinnen-middag’ krijgen meisjes de kans om kennis te maken met de voetbalsport en de vereniging.

Sporten is voor kinderen hartstikke leuk om te doen. Wie wil er nu niet lekker een potje tennissen, volleyballen, hardlopen, dansen of fitnessen, maar ook voetballen. Daarnaast is het ook erg leuk om met elkaar op te trekken, lekker te geinen in de kleedkamer, gezellig met z’n allen naar een uitwedstrijd te gaan en een aantal keren per week ook andere kinderen te ontmoeten dan alleen je klasgenoten.
Daarom is het meidenvoetbal bij VV Vorden ook zo populair. De club ziet het aantal meiden de laatste tien jaar alleen maar stijgen. Want voetbal is natuurlijk sowieso een hele mooie sport, maar ook het sociale aspect en het actieve verenigingsleven zorgen voor veel enthousiasme en toestroom. Dit seizoen zijn er een MO13 (11-12-jarigen), een MO17 (15-16-jarigen) en een MO19 (17-18-jarigen) meidenteam actief en is er tevens nog een Dames 1 team (19 jaar en ouder). Daarnaast spelen er nog zo’n twintig meiden in een gemengd team (jongens en meisjes bij elkaar).

Vriendinnentraining
Afgelopen dinsdagavond was de eerste ‘vriendinnen-training’ en het enthousiasme was direct groot te noemen. De training trok maar liefst 26 deelnemers, van wie er al elf hebben aangegeven eventueel in het nieuwe seizoen te willen gaan voetballen bij VV Vorden. De training werd verzorgd door meiden van de MO19 en Dames 1 en het geheel werd gecoördineerd door Annemieke Breukelaar van de Technische Jeugd Commissie.
De voetbalvereniging Vorden heeft sinds de komst van het kunstgrasveld de gelegenheid om zo’n tachtig trainingen per seizoen te verzorgen, twee avonden per week gedurende veertig weken. De competitiewedstrijden worden gespeeld in een speciale meidencompetitie (MO13, MO15, MO17) of in een gemengd team vanaf 6 à 7 jaar. De jongste meiden van 6 t/m 12 jaar (basisschoolleeftijd) trainen op woensdagmiddag tijdens een speciale techniektraining van Han Piels en één avond met hun eigen gemengde team. De jongste jeugd speelt haar competitiewedstrijden op zaterdagmorgen en vanaf de MO15 en JO15 (13,14 jaar) worden de wedstrijden op zaterdagmiddag vanaf 12 uur gespeeld.
De volgende vriendinnentraining is op woensdag 20 april. Op 7 mei van 12.00 tot 14.00 uur is er een vriendinnen-middag.


vvvorden.nl/uitnodiging-meidenvoetbal

 Via speciale ‘vriendinnen-trainingen’ wil VV Vorden meiden kennis laten maken met de voetbalsport en de vereniging. Foto: PR