Elske te Lindert. Foto: PR

Elske te Lindert. Foto: PR

Elske te Lindert geeft orgelconcert in Dorpskerk Vorden

Muziek

VORDEN - Elske te Lindert geeft op zondag 24 april een orgelcondert in de Dorpskerk in Vorden. Zij is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica. In 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem.

Te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. In 2021 kwam haar eerste orgel-cd uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem.
Het concert in de Vordense Dorpskerk draagt de naam Bach en Friends. Op het programma staan Praeludium in D (D. Buxtehude); Christ lag in Todesbanden (BWV 718) (Bach); Christ lag in Todesbanden (G. Böhm): Concerto in a (BWV 593) (Bach); Vater unser im Himmelreich (D. Buxtehude); Vater unser im Himmelreich (BWV 683) (Bach); Vater unser im Himmelreich (G. Böhm); uit Suite in G (BWV 816) (Bach) Allemande, Courante, Sarabande en Gavotte; Wer nur den lieben Gott lässt walten (BWV 642) (Bach); Wer nur den lieben Gott lässt walten (partita) (G. Böhm) en Toccata en Fuga in d (BWV 565) (Bach)
Het concert duurt van 15.30 tot 17 uur. Kaarten zijn te bestellen door het overmaken van 12 euro op NL09RABO0183686756 van Stichting Vrienden van de Dorpskerk of in de kerk te koop voor aanvang van het concert.


www.elsketelindert.nl