Ruim aandacht voor de jubilarissen tijdens de ontmoetingsavond

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Voor het komende tijd staan voor het Vordens Mannenkoor meerdere activiteiten op het programma. Het koor is volop in voorbereiding op de medewerking aan de herdenking op 4 mei in Vorden en op het uitgestelde vrijheidsconcert op 25 en 26 juni in sporthal ‘t Jebbink in Vorden. Het eerste grote optreden is er al geweest: een benefietconcert samen met van Inspiration Vorden voor Oekraïne. Muziek verbindt en geeft steun voor velen en het concert leverde een mooi geldbedrag op.

Gerard Schepers
Er was tijdens de ontmoetingsavond ruim aandacht voor de jubilarissen. Eerste tenor Gerard Schepers is zeventig jaar lid van het Vordens Mannenkoor. Gerard is met zijn leeftijd van 88 net iets ouder dan het koor zelf en heeft daarmee als lid bijna de hele geschiedenis van het koor meegemaakt. Meer dan 25 jaar maakte hij deel uit van het bestuur, waarbij hij verantwoordelijk was voor verzorging en controle van de kostuums. Daarmee zorgden hij en zijn vrouw Annie die later mee ging helpen ervoor dat het koor zich altijd tiptop kon presenteren. Annie heeft dat meer dan 25 jaar gedaan. Voor Gerard betekende het zingen met het koor altijd bovengemiddeld veel. Het was twee maanden geleden dan ook een lastige beslissing om te moeten stoppen met deze hobby. Door klachten die overbleven na een val doordat hij is aangereden op de fiets was het voor Gerard niet meer mogelijk de repetities goed te volgen. Alle leden van het Vordens mannenkoor hopen Gerard en Annie nog regelmatig te mogen begroeten tijdens concerten en andere activiteiten van het koor.

Frans Nijenhuis
Tweede bas Frans Nijenhuis is vijftig jaar lid van het koor. Frans werd vijftig jaar geleden door zijn broer Theo en Henk Bloemendaal geadviseerd om lid te worden. Zo ging dat in die tijd, je kreeg advies of beter gezegd iemand werd over de streep getrokken om bij het Vordens Mannenkoor te komen zingen. Frans ging het vanaf het begin steeds leuker vinden en vraagt sindsdien net als zijn broers Theo en Bennie regelmatig aan vrienden en buren 'kom zingen bij Vordens Mannenkoor'. Zo bracht Frans recent opnieuw een buurman mee. Zo blijft hij zelf genieten van het zingen en laat hij ook andere talenten genieten. Als er klusjes zijn is Frans ook altijd van de partij. Vijftig jaar op vele fronten in het koor actief en daarmee een voorbeeld voor velen.

Bennie Nijenhuis
Tweede bas Bas Bennie Nijenhuis is net zo lang lid van koor. Vijftig jaar geleden dus door zijn broers Frans en Theo overgehaald. Ook Bennie is al vijftig jaar op vele fronten in het koor actief. Samen met broer Frans en overige commissieleden in 2011 heeft hij het huidige podium gemaakt met alle toebehoren. Overal waar het nodig is bouwen ze het op, samen met de overige commissieleden. Na een concert als de meeste koorleden al weer naar huis gaan is Bennie nog aan het opruimen. Ook Bennie werd van harte gefeliciteerd met zijn jubileum.

Bart Krijt
Bart Krijt werd gehuldigd voor zijn veertigjarig lidmaatschap. Hij wilde vanaf het begin gewoon graag zingen bij het Vordens Mannenkoor. Vaste waarde in de baritonpartij maar vanaf het begin lang gezongen bij de tweede tenoren. Bart was voorzitter van het koor tijdens het zestigjarig bestaan. De tijd waarin ook het contact met het Maagdenburgs Polizeichor is ontstaan. Bart is op nog meer fronten zeer actief. Zo is hij vrijwillig molenaar op de Hackforter watermolen en enkele weken geleden werd hij ook al in het zonnetje gezet voor tien jaar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem. Een echt verenigingsmens dus. Voor Bart waren er ook de bijbehorende felicitaties.

Pubquiz
De avond werd afgesloten met een gezellige pubquiz. Deze was door Herman en Ansje Vrielink keurig voorbereid met vragen over Vorden en het Mannenkoor. Eenvoudig voor leden van het koor zou je denken. Het was echter niet heel eenvoudig, maar wel heel gezellig en daar ging het om.