Vicevoorzitter Rinus Ilbrink had de eer Wim Ruiterkamp te benoemen tot erelid van Oud Vorden. Foto: Oud Vorden

Vicevoorzitter Rinus Ilbrink had de eer Wim Ruiterkamp te benoemen tot erelid van Oud Vorden. Foto: Oud Vorden

Wim Ruiterkamp benoemd als erelid Oud Vorden

Maatschappij

VORDEN - Voormalig voorzitter Wim Ruiterkamp werd donderdagavond 14 april tijdens de ledenavond bij Hotel Bakker in het zonnetje gezet. Corona gooide lange tijd roet in het eten, maar nu was er dan eindelijk gelegenheid hem te benoemen tot erelid van Oud Vorden.

Vicevoorzitter Rinus Ilbrink nam de honneurs waar. Hij reikte de oorkonde uit aan Wim en roemde hem om zijn grote verdiensten voor Oud Vorden tijdens zijn voorzitterschap van 2010 t/m 2018 én voor de grote inzet die Wim nog steeds dagelijks achter de schermen aan de dag legt. Hij was onder meer de drijvende kracht achter de verenigingsstructuur met de commissies met elk hun eigen aandachtsgebied.

Ook het opzetten, onderhouden en voortdurend uitbreiden en vernieuwen van de Oud Vorden-website was en is een enorme klus, en dus een grote verdienste van Wim.

Wim noemde in zijn dankwoord zijn echtgenote Lydia die hem altijd heeft gesteund, daarnaast nog de aankoop van verenigingsgebouw het Old Vorden Huus als een van de projecten onder zijn voorzitterschap waar hij trots op is. En terecht, want dit heeft ervoor gezorgd dat de vereniging een eigen (t)huis heeft waar de commissies, verenigingsleden en overige belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en terecht kunnen voor allerlei opzoekwerk, projecten en gezelligheid. Een huis waar ruimte is voor het enorme archief met wetenswaardigheden, boeken, foto’s en voorwerpen over de Vordense geschiedenis. Voor leden en niet leden: elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur vrije inloop voor informatie!

Een zeer waardig erelid dus, Wim Ruiterkamp. Nu een illuster viertal ereleden vormend, samen met Fenny van Druten, Henny Rossel en Wim Jansen!

Oudheidkundige vereniging Oud Vorden hoopt dat Wim op zijn kenmerkende, enthousiaste manier nog veel voor Oud Vorden zal mogen doen!