Het traditionele ringsteken in de Dorpsstraat bij Hotel Bakker (aanvang 10.30 uur) ontbreekt dit jaar niet op het Koningsdagprogramma. Foto: Achterhoekfoto.nl Gerhard Weevers

Het traditionele ringsteken in de Dorpsstraat bij Hotel Bakker (aanvang 10.30 uur) ontbreekt dit jaar niet op het Koningsdagprogramma. Foto: Achterhoekfoto.nl Gerhard Weevers

Koningsdag Vorden 2022 ‘light’ maar toch met volop activiteiten

Maatschappij

VORDEN - Vorden viert Koningsdag dit jaar ‘light’. Oranjevereniging Vorden heeft gekozen voor een beperkte viering vanwege de korte voorbereidingsperiode door de coronapandemie. Maar ondanks die ‘light’-versie biedt het programma nog volop activiteiten.

Door Jan Hendriksen

Koningsdag 2022 wordt als vanouds geopend met de traditionele aubade. Die begint om 9.00 uur bij het Kulturhus en wordt opgeluisterd door een dansact uitgevoerd door leerlingen van Indoor Sport Vorden en muzikaal door Harmonie Vorden. In de ochtend is er vervolgens voor de allerkleinsten om 10.45 uur in het Kulturhus een voorstelling van Circus Lorelly. En natuurlijk kan men deelnemen aan het vogelschieten achter Het Meestershuis (aanvang 10.00 uur) en het ringsteken in de Dorpsstraat bij Hotel Bakker (aanvang 10.30 uur). Ook de traditionele oriëntatiefietstocht (startpunt De Herberg aanvang 9.45 uur) ontbreekt niet in het programma.
Vanaf 11.00 uur wordt er een stormbaan ingericht en zijn er Oudhollandse spelen voor de kinderen op het grasveld voor de Dorpskerk. Vanaf 13.30 uur wordt op diezelfde locatie een competitie pannavoetbal gespeeld. Voor de kinderen draaien vanaf 10.00 uur enkele kermisattracties op het Marktplein. Voor alle leeftijden is er vanaf 8.00 uur opnieuw een Vrijmarkt voor de kinderen. Voor deze Vrijmarkt kan plaatsgenomen worden op de aangegeven locatie op het feestterrein in het centrum van het dorp. Opgave of aanmelden hiervoor is niet nodig.

Huldigingen
Verder is er dit jaar een Oranje Bingo voor iedereen van 0 tot 100 jaar in de grote zaal bij De Herberg. Hiervoor is aanmelden gewenst. Dat kan via een persoonlijk bericht naar Oranjevereniging Vorden, op Facebook, of door de opgavestrook uit het Contact van 19 april in te leveren bij De Herberg (Dorpsstraat 10) of bij Keurslagerij Vlogman (Zutphenseweg 16). Om 16.00 uur vindt op het voorterrein bij De Herberg de algehele prijsuitreiking van de diverse onderdelen van Koningsdag 2022 plaats met als hoogtepunt de huldiging van de nieuwe koning of koningin van Vorden.

Vrijheid
Ook de Vordense horeca zal op gepaste wijze op Koningsdag van zich laten horen en biedt in samenwerking met Oranjevereniging Vorden een gezellig programma aan om als vanouds Koningsdag te kunnen vieren. “Laten we er samen vooral van genieten. Het is meer dan ooit van belang om ons te realiseren dat we dit in vrijheid kunnen doen”, aldus Oranjevereniging Vorden.