Loeren bij de Boeren in Vorden op 30 april. Foto: Egbert Harmsen
Loeren bij de Boeren in Vorden op 30 april. Foto: Egbert Harmsen

Rondleiding boerderij van landgoed Hackfort

Natuur

‘Loeren bij de boeren’

VORDEN – Wie graag eens wil kijken hoe het er echt aan toe gaat op een boerderij, kan zich aansluiten bij Egbert Harmsen. Hij geeft op de zaterdag 30 april en 8 oktober een rondleiding op zijn boerderij op landgoed Hackfort in Vorden. Hij laat zien wat hij allemaal doet voor het vergroten van de biodiversiteit en legt uit waarom hij deze keuzes heeft gemaakt.

Harmsen is bestuurslid bij agrarisch natuurvereniging ’t Onderholt en Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA). De laatste viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en organiseert allerlei gratis activiteiten voor boeren, burgers en buitenlui. Een van die activiteiten is ‘Loeren bij onze boeren’; een rondleiding op het melkveebedrijf van de vier boerenbestuurders van VALA. Zo zijn er activiteiten in Silvolde, Zelhem, Harreveld en nu op 30 april eerst in Vorden. Egbert: “Als je de nieuwsberichten leest, lijkt het soms net of landbouw en natuur niet samen kunnen gaan. Dat kan natuurlijk prima, en dat wil ik mensen ook graag laten zien. We gaan er een mooie wandeling van maken op ons erf, langs de koeien en over onze kruidenrijke percelen.”

Online aanmelden
Egbert en zijn vrouw Janneke hebben een biologisch melkveebedrijf met vijftig koeien en pachten sinds 2013 van Natuurmonumenten op landgoed Hackfort. Wie wil deelnemen aan de rondleiding op hun bedrijf, of aan een van de andere activiteiten, kan zich aanmelden via de pagina Activiteiten op de site.


www.de-vala.nl