Wandelaars konden namelijk een foto mailen van wie ze onderweg tegen kwamen, zoals hier met de familie Visser. Foto: Jasper Hebbink

Wandelaars konden namelijk een foto mailen van wie ze onderweg tegen kwamen, zoals hier met de familie Visser. Foto: Jasper Hebbink

Wandelingen Op Weg Naar Pasen brengt mensen samen

Maatschappij

BRONCKHORST - Het was een spontane actie van de predikanten van Steenderen, Hengelo, Vorden en Zelhem om de samenwerking met elkaar en de gemeentes te zoeken; vier wandelingen in de tijd voor Pasen. 

Wandelaars konden onderweg een stempel zetten in een wandelpaspoort en na afloop een kopje koffie of thee drinken in de plaatselijke horeca rondom de kerken. Bij het wandelpaspoort werd namelijk ook een consumptiebon uitgereikt waarmee op kosten van de kerk genoten kon worden van een drankje. Hiermee wilden de vier kerken de plaatselijke horeca een steuntje in de rug bieden.

De wandelingen startten bij de vier protestantse kerken van Vorden, Hengelo, Steenderen en Zelhem. Op de deuren van die kerken hingen twee QR-codes; één code liet een introductiefilmpje zien waarbij een vraag voor onderweg werd meegegeven, de andere code liet de wandelroute van ongeveer zes kilometer zien.

Meer dan 100 keer is de QR-code met de wandelroute in Zelhem gescand! Maar ook in Hengelo en Vorden kwamen de scans boven de 90 keer uit… Er is ook veel gebruik gemaakt van de papieren versie van de route. In Steenderen kon deze bijvoorbeeld uit de brievenbus bij Het Anker worden gehaald.

De wandelingen brachten niet alleen fysieke beweging op gang, maar ook geestelijke beweging naar elkaar toe. Regelmatig gingen mensen op zondagmorgen eerst naar de kerkdienst toe die werd gehouden in de kerk waar hun route startte. Zo ontstond er ontmoeting tussen de kerkgangers van de vier kerken.

Iedere zondag werden er ook foto’s van de wandelingen gedeeld via de beamers van de deelnemende kerken. Wandelaars konden namelijk een foto mailen van wat ze onderweg tegen kwamen. Daar werd regelmatig gebruik van gemaakt. Zo werd er een foto gemaild van de kronkelende wortels van een boom met de tekst erbij: “Het leven kent veel (ingewikkelde) kronkels, ieder krijgt er wel mee te maken. Tegelijk leiden al die kronkels tot een boom die levenslang door kan gaan met groeien.”

De wandelingen werden door jong en oud gelopen, of soms zelfs gefietst! Met veel plezier kijken de vier kerken terug op deze gezamenlijke paasactie, wie weet volgend jaar weer.

'Het leven kent veel (ingewikkelde) kronkels, ieder krijgt er wel mee te maken. Tegelijk leiden al die kronkels tot een boom die levenslang door kan gaan met groeien.' Eigen foto
Onderweg een stempel zetten. Foto: Inge Lenselink
Onderweg een stempel zetten in een wandelpaspoort. Foto: Op Weg Naar Pasen
Genieten van een kopje koffie Foto: Jeanette Hebbink