Dash-dames geven de punten niet cadeau

Sport

VORDEN - Cadeau gekregen hebben de dames D2 van Dynamo uit Apeldoorn het absoluut niet, maar uiteindelijk moest het D1 team van Dash met een 3-1 nederlaag terug naar Vorden. Toch sloegen de Vordense volleybalsters in de drie verloren sets maar liefst 66 punten bij elkaar.

De groep was al vroeg onderweg, maar omdat de voorgaande wedstrijd uitliep konden de dames pas om half 2 warmlopen en inspelen, terwijl het eerste fluitsignaal al lang had moeten klinken. Toch begon Dash vol enthousiasme en moed aan de pot  In de eerste set ging het aanvankelijk aardig gelijk op. Bij een stand van 9-9 pakte Dynamo het initiatief. Het was vanuit Vordense kant iets te voorzichtig en wat voorspelbaar. Aan het einde kwam Dash lekker terug, maar het was niet genoeg. De eerste set eindigde in 25-23 voor Dynamo.
Na een opbeurende peptalk van de coaches Michel en Jeffrey (Dynamo speler) begonnen de Vordense dames vol goede moed aan de tweede set. Maar de passes kwamen niet altijd even goed aan en hierdoor werd het spel helaas (weer) wat voorspelbaar. Dit resulteerde in 25-21, oftewel een 2-0 achterstand.

De muur van Amke
In de derde set was het vertrouwen bij de Dash-dames nog lang niet weg, want er was nog altijd kans op 2-3 winst. Met positionele aanwijzingen vanaf de kant gingen ze vol goede moed het veld weer in. In de hele wedstrijd was de muur van Dash ijzersterk door Amke. Hierdoor kon Dash lekker punten pakken en aanvallend werd het sterker. De set werd dan ook binnengesleept met 23-25.
Na deze gewonnen set was er nog meer spelplezier aan Vordense kant. De dames zagen mogelijkheden om deze wedstrijd nog te pakken en een aantal punten mee te nemen naar Vorden. Maar Dynamo verdedigde zeer sterk en Dash schakelde over op een ander plan: via de handen slaan om de tegenstander wat moeilijker in het spel te laten komen. Helaas trapte Dynamo daar niet in waardoor de Dash-dames alsnog aan het kortste eind trokken: 25-22 en 3-1.
Ondanks de eindstand voelde het niet als verlies voor de Vordense volleybalsters, want de gezelligheid was er zeker. Ook ‘s avonds nog, door een mooi feestje in de sporthal.
De laatste competitiewedstrijd van Dash D1 is op 7 mei om 15.30 uur in Emmen.