Oorlogsgraven van Wichmond-Vierakker. Foto: Marcel Turnhout

Oorlogsgraven van Wichmond-Vierakker. Foto: Marcel Turnhout

‘Vrijheid in Verbondenheid’

WICHMOND/VIERAKKER - Op 4 en 5 mei staat Nederland erbij stil dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Op 4 mei worden diegenen herdacht die met hun leven betaalden voor onze vrijheid. Het jaarthema voor 2022 luidt: ‘Vrijheid in Verbondenheid’.

De hoopvolle verwachting was dat de coronacrisis ons nader tot elkaar zou brengen, maar dat blijkt bijna twee jaar later maar deels waar. De pandemie heeft ook juist maatschappelijke problemen en tegenstellingen aan de oppervlakte gebracht, en getoond dat onze vrijheden soms haaks op elkaar lijken te staan – persoonlijke zeggenschap en het collectieve belang lijken niet altijd verenigbaar. Spanningen blijven duidelijk voelbaar bij alles wat er in de wereld gebeurt, met name de oorlog die Rusland begonnen is in de Oekraïne.
In Wichmond is vanaf 19.30 uur een samenkomst bij de Protestantse Kerk, Dorpsstraat 16, om vandaar in stille tocht naar de algemene begraafplaats aan de Baakseweg te lopen. Daar is om 20.00 uur een korte herdenking, waarbij een krans zal worden gelegd namens de gemeente Bronckhorst. Verschillende verenigingen uit Wichmond en Vierakker zullen bloemen leggen op de dertien oorlogsgraven, waarna voor iedereen gelegenheid is om zelf bloemen te leggen. Na afloop van de herdenking op de begraafplaats is er een korte herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk. Het thema ‘Vrijheid in Verbondenheid' zal ook in de herdenking terugkomen.
Voor vragen, neem contact op met Sandra Dimmendaal, 06 47 10 32 50 of mail familiedimmendaal@gmail.com.


www.4en5mei.nl