4 mei-herdenking oorlogsslachtoffers

HENGELO - Aan de 4 mei-herdenking wordt in Hengelo Gld. op de volgende wijze inhoud geven.

Om 19.00 uur begint de Interkerkelijke Gedachtenisdienst in de Remigiuskerk. Daarna, om 19.40 uur is er een samenkomst in de Synagogestraat, alwaar kransen zullen worden gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan de Joodse gemeenschap uit Hengelo. Daarna gaan de aanwezigen in een stille tocht via de Regelinkstraat naar het plaatselijk monument in de Kerkstraat/Geurtzenplantsoen.
Van 19.45 tot 19.55 uur luiden de klokken. Daarna worden kransen gelegd bij het plaatselijk monument en zullen de namen van de oud-inwoners van Hengelo en Keijenborg worden voorgelezen, die aan het oorlogsgeweld ten offer zijn gevallen. Ook wordt door de Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) een krans gelegd voor alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
Tussen 20.00 en 20.02 uur is er een algemene stilte, waarna een hoornblazer het Taptoe-signaal ten gehore zal brengen, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus door een zangkoor. Na deze plechtigheid kunnen desgewenst bloemen bij het monument worden gelegd.

De inwoners worden verzocht vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.03 uur) de vlaggen halfstok te hangen.