Museum Smedekinck waar het concert voor de vrijheid wordt gegeven. Foto: geoman.nl

Museum Smedekinck waar het concert voor de vrijheid wordt gegeven. Foto: geoman.nl

Concert voor de vrijheid

ZELHEM - Op zaterdagmiddag 7 mei 2022 wordt bij museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem een ‘Concert voor de vrijheid’ gegeven. Er zal een muzikale bijdrage geleverd worden door het Zelhems Mannenkoor, harmonie Prinses Juliana, muziekvereniging Euterpe, Folkloristische dansgroep Wi’j eren ’t Olde, koor Inspiration en streektaalband GoedVolk. Tussen 16.00 en 21.30 uur brengen de verschillende verenigingen hun muziekstukken ten gehore.

Repertoirekeuze is van toepassing op het thema van het concert. Zo zijn bijvoorbeeld Soldaat van Oranje, Free Word Fantasy, het Gelders volkslied en nog veel meer te horen. Het concert vindt plaats bij museum Smedekinck te Zelhem en wordt om 16.00 uur geopend door de locoburgemeester van de gemeente Bronckhorst. Het concert is vrij te bezoeken en belangstellenden kunnen in en uit lopen. Er wordt een vrijwillige gift gevraagd die wordt gedoneerd aan Giro 555 ten behoeve van Oekraïne.
Op 1 april 1945 werd de Achterhoek bevrijd. Het bevrijdingsconcert '75 jaar bevrijding' kon in 2020 helaas niet door gaan. Het is belangrijk om te beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en helaas is dat door de recente inval in Oekraïne weer een actueel onderwerp geworden. Mede daarom willen de organisatie dit concert alsnog door laten gaan.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt voor een financiële bijdrage van SOF Zelhem, Rabobank en de gemeente Brockhorst.


museumsmedekinck.nl