Herdenken in de Remigiuskerk en excursie naar Het Kervel

HENGELO - Het programma voor de 4 mei herdenking in 2020 was door de Hengelose Raad van Kerken geheel voorbereid. Echter door de pandemie was uitvoering hiervan niet mogelijk. Dit jaar heeft de Raad gemeend de herdenking weer plaats te laten vinden op woensdag 4 mei om 19.00 uur in de Remigiuskerk te Hengelo Gld.

Medewerking hieraan zal worden verleend door een mannenkwartet, dwarsfluitiste mevrouw Mirjam Oskamp, voordracht door mevrouw Sylvia Jolink-Jolink, organist de heer Herman Lubbers en een oorlogservaring zal worden verteld door de Henk Leusink.
De vredesvlam zal tijdens de herdenking binnen worden gebracht door kinderen van de ds. Piersonschool. De Raad hoopt op deze manier een zinvolle bijdrage te leveren aan de herdenking van het oorlogsgeweld in de jaren 1940-1945. maar tevens ook stil te staan bij het gebeuren in Oekraïne.
Evenals in de jaren voor de corona organiseert de Raad van Kerken ook dit jaar voor de leerlingen van de Hengelose en Keijenborgse scholen een excursie naar het landgoed Het Kervel, waar in de oorlogsjaren veel Joods Hengeloërs verborgen zijn geweest. Dit jaar is de datum 9 mei. Tijdens deze excursie zal de heer Jean Kreunen (bekend van het museum 40-45) de leerlingen aan de hand van diverse voorwerpen vertellen over de bezettingstijd. De heer de Groot zal de rondleiding door het huis verzorgen en vertellen waar men zich verscholen hield. De ervaring is dat deze excursie grote indruk achterlaat bij de deelnemers. De Raad van Kerken hoopt dan ook dat dit jaar een en ander zal bijdragen aan een zinvolle lesdag.