Quintus Dames Senioren winnen nipt van HCW

HENGELO – De meeste teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 april een thuiswedstrijd. De Dames Senioren konden tegen de HCW-dames net een punt voorblijven.

Zaterdagavond 23 april stond voor de Quintus Heren Senioren 1 de uitwedstrijd tegen Erix HS1 in Lichtenvoorde op het programma. De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Door een afgekeurd doelpunt net voor het rustsignaal van Quintus gingen de teams met 9-9 de tweede helft in. Na vier minuten ondertal bij Quintus liepen de Hengeloërs uit op Erix met twee punten tot 9-11. Na een aantal 7-meters vanuit Erix werd de stand weer gelijk en zo ging de tweede helft ook gelijk op tot enkele minuten voor het einde. Door een paar gemiste kansen vanuit Quintus en een aantal treffers van Erix werd het uiteindelijk 19-17 in het voordeel van Erix.

Op zondag 24 april speelde Quintus E1 zonder wissels tegen de absolute nummer 1 van de competitie: Artemis '15 E1. De eerste helft verliep moeizaam door het uitvallen van de zesde speler. De tweede helft kwam er meer snelheid in het spel van Quintus en werd er beter samengespeeld. Ze hebben alles gegeven, maar Artemis ’15 was erg sterk. Uiteindelijk mogen de jongens trots zijn, ondanks de uitslag: 14-3.

Op zondag speelde Quintus D1 thuis tegen Blauw-Wit D1, uit Ruurlo. Zonder vaste keeper Siem start Yara in de goal. Quintus D1 start moeizaam aan de wedstrijd. Het is sloom en er zit weinig snelheid in. Als het wel lukt om te scoren, komt dat door beter overspel, snellere acties en reacties. Met een 5-0 voorsprong gaan ze de rust in. Yara wisselt het keepen met Lise. In de tweede helft gaat het iets sneller en met een paar goeie onderscheppingen en daarna snelle uitbraken loopt Quintus iets meer uit. Blauw Wit weet twee keer te scoren. Eindstand 13-2.

De Dames B van Quintus moesten zondag 24 april tegen Duiven. Quintus begon de wedstrijd wat moeizaam maar pakte het spel gaande de wedstrijd op. Het was spannend en de stand stond vaak gelijk. De laatste paar minuten stond Quintus 11-12 achter en kwam maar niet bij. Doordat er in de laatste paar seconden nog een fantastisch schot werd gelost vanaf de hoek is het uiteindelijk toch 12-12 geworden. De meiden hebben hard gevochten in een wedstrijd die niet mee viel en hebben er gelijkstand uit getrokken!

Op zondag 24 april speelden de Heren A van Quintus thuis in Hengelo tegen de heren A van HCW. De eerste helft ging gelijk op, maar al snel kreeg Quintus een kleine voorsprong. Zo gingen de rust in met een stand van 14-10. De tweede helft begon Quintus sterk, aan het einde van de wedstrijd kwam HCW sterk terug. De wedstrijd eindigde met een score van 25-25.

De Dames Senioren van Quintus moesten een thuiswedstrijd tegen de Dames van HCW. Dit gastteam speelde een wedstrijd zonder wissels en toen er tijdens de wedstrijd een speler uitviel, speelde Quintus dus daarna met overtal, en dat ging goed. De dames van Quintus wonnen daarmee hun eerste wedstrijd met een spannende eindstand 16-15.

Heren Senioren 2 speelde zondag thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst, Udi 2 uit Arnhem. In de beginfase ging de score nog gelijk op maar al gauw bleek dat de gasten uit Arnhem een klasse beter waren en elkaar haarfijn wisten te vinden. Ruststand 9-18. Ook na rust hadden de mannen van Quintus weinig in te brengen waardoor achterstand alsmaar groter werd. Desalniettemin was het een leuke en sportieve wedstrijd. Eindstand 21-39.

Op zondag speelde Quintus GC1 tegen HCW HC1. Het beloofde een spannende pot te worden gezien het gelijkspel tijdens de uitwedstrijd. Beide teams stonden op scherp en gaven niet veel ruimte weg. Ruststand 9-9. In de tweede helft werkte Quintus weer goed samen in de dekking waardoor HCW moeilijk tot scoren kwam. Ook de tweede helft ging het gelijk op, maar net voor het einde pakte Quintus de voorsprong en hield deze vast tot het eindsignaal! Eindstand: 13-12 voor Quintus.