Handballers Quintus naderen einde seizoen

HENGELO - Het D1-team van de Hengelose handbalvereniging Quintus heeft het zondag net niet gered tegen Artemis '15 D3. Het Hengelose team had de uitwedstrijd met 11-12 gewonnen, dus er was al gerekend op een spannend duel. En dat werd het. Beide teams waren gelijkwaardig en maakten het elkaar moeilijk in de aanval en middels sterk verdedigen. Bij Quintus ontbrak het soms aan slagkracht en de wil voor een wat actievere aanval. De stand ging gelijk op en het bleef spannend tot de laatste minuut. Maar uiteindelijk kreeg Artemis zijn revanche voor de verloren thuiswedstrijd: het werd 10-11.

De dames van Quintus mochten op deze zonnige zondag opdraven in Varsseveld. Dat was voor Reflex de laatste wedstrijd. Ook dit beloofde een spannende pot te worden. Voor een volle tribune speelde Quntus een sterke wedstrijd, die bij rust een 7-11 voorsprong liet zien. In de tweede helft werd er niet minder gespeeld en kwam de score uiteindelijk op een mooie 16-21 overwinning uit.
Quintus E1 trad in Zieuwent aan tegen een mix van D- en E-meiden van Pacelli E1. Door vakanties en blessures werd het team dit keer aangevuld met een F-je en een zusje. Er werd er snel en goed naar elkaar overgespeeld. Het bleef lastig om tot de cirkel op te bouwen, voordat er op doel geschoten werd. Maar mooie sprongschoten vanuit alle kanten gingen erin. Hierdoor werden de punten dik verdiend meegenomen naar Hengelo. Eindstand: 1-15.

Op 8 mei om 12:40 uur begonnen de heren aan de wedstrijd tegen Artemis uit Doetinchem. In de eerste helft kwam Quintus op achterstand. Door naar een formatie te gaan met twee cirkellopers kwamen de heren weer terug in de wedstrijd en wonnen ze met 29-26.
Ook Quintus GC1 speelde deze zondag in Doetinchem tegen Artemis. Dat het een pittige wedstrijd tegen de koploper zou worden, was al wel bekend. Toch was het een leuke wedstrijd om te zien. Het spel ging snel en daar moest Quintus in de eerste helft wel even aan wennen. De tweede helft ging beter, maar Artemis was echt te snel en sterk en won met 34-15.
Het HS1-team van Quintus ontving thuis V&S HS1 uit Groningen. De eerst helft ging gelijk op maar bij rust had Quintus een nipte voorsprong. In de tweede helft maakte Quintus de kansen niet goed genoeg af waardoor V&S de aansluiting kon houden. Eindstand 22-22.