Buddykoppels leren elkaar gedurende vier maanden kennen. Foto: Paul Harmelink
Buddykoppels leren elkaar gedurende vier maanden kennen. Foto: Paul Harmelink

Doe mee aan Buddy to Buddy

BRONCKHORST - Op 24 mei om 20.00 uur is er een informatieavond van stichting Buddy to Buddy Bronckhorst. Iedereen kan vrijblijvend meedoen aan de avond en zo ontdekken of meedoen aan Buddy to Buddy iets voor hem of haar is. De avond vindt plaats bij cafĂ© de Jongens in Hengelo en start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. 

Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers met een vluchtachtergrond uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. Veel nieuwkomers leven in een isolement en maken weinig contact met Nederlanders. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor zowel Nederlanders als nieuwkomers is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot. Buddy to Buddy werkt volgens een bewezen buddytraject waarin buddykoppels elkaar gedurende vier maanden leren kennen.

Aanmelden
Tijdens de informatieavond op 24 mei wordt verteld over het buddytraject. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via bronckhorst@buddytobuddy.nl. Direct aanmelden als buddy kan natuurlijk ook via www.buddytobuddy.nl/bronckhorst