Vorden in de aanval tegen Concordia Wehl via spits Frank Hiddink. Foto: Johan Bolink johanbolink.nl

Drie elftallen Vorden nog kans op kampioenschap of periodetitel

VORDEN - De drie prestatie-elftallen bij v.v. Vorden hebben alle drie nog kansen op een kampioenschap of een (overgenomen) periodetitel.

Bij de jeugd heeft de JO19-1 (vroegere A1) nog twee wedstrijden te spelen en wanneer op deze twee zaterdagen zes punten worden behaald, dan is men sowieso zeker van het kampioenschap in de 1e klas. De ploeg van de trainers Stijn Wentink en Dennis Spiegelenberg hebben een punt voorsprong op concurrent SDOL JO19-1 (Luttenberg). Bij de senioren heeft het tweede elftal een erg grote kans om het kampioenschap te behalen. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben zij nu al een voorsprong van 9 punten op concurrent TVO 2 en vandaar dat één puntje in deze drie wedstrijden al voldoende is voor een feestje.

Het tweede elftal speelt zondag a.s. in Zieuwent om 10.30 tegen RKZVC 3 en kan dan voor het eerst in de historie van v.v. Vorden promoveren naar de res. 2e klas KNVB. Vorden 1 heeft afgelopen zondagmiddag voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen, want na de winst op DCS (2-1) op donderdagavond, was het drie dagen later wederom raak door een 1-0 overwinning op Concordia Wehl. Vorden 1 moet ook nog drie wedstrijden spelen en is nu officieel veilig en staat op de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl de vierde plek hoogstwaarschijnlijk een periodetitel oplevert met toegang tot de nacompetitie.

Het is enorm spannend in de 2e klasse I tussen de plaatsen vier en twaalf waarbij de 12e positie deelname aan de nacompetitie om degradatie oplevert en de 4e plaats hoogstwaarschijnlijk deelname aan de nacompetitie voor promotie betreft. Door donderdagavond van directe concurrent om de 4e plaats DCS uit Zevenaar te winnen, deed Vorden 1 enorm goede zaken en hoefde het niet echt meer naar beneden te kijken omdat het toen 8 punten voor stond op de nummer 12 VIOD. Afgelopen zondag speelde het thuis tegen hekkensluiter Concordia Wehl en doordat ook deze wedstrijd winnend werd afgesloten was het ook officieel veilig, maar kwam het team nog dichter bij de 4e plaats dan in eerste instantie werd gedacht. Aangezien zowel Eendracht’30 als Spero hun wedstrijden verloren steeg Vorden 1 namelijk door de winst op Concordia Wehl naar de vijfde plaats met nu 34 punten uit 23 wedstrijden.

Afgelopen donderdag was dus de 22e competitieronde ingepland en op het kunstgrasveld van v.v. Vorden speelde het elftal van trainer Wouter Schouten een knappe wedstrijd. Met goed positiespel en op de juiste momenten in de wedstrijd een doelpunt ging de ploeg met een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Sam Abbink en Koen Oosterhuis, de rust in. In de tweede helft werd het geheel onverwachts toch nog 2-1 in de 72e minuut en daardoor werd het toch nog spannend. Maar Vorden doorstond door een prima keepende Robin Verstege en een goed georganiseerde achterhoede deze aanvalsstorm van DCS en Kris Koning maakte in de laatste minuut aan alle spanning een einde: 3-1.

Afgelopen zondagmiddag begon Vorden 1 erg sterk aan de wedstrijd. Direct in het eerste kwart van de wedstrijd kwamen er al een aantal mogelijkheden rondom en in de zestien en in de 10e minuut was het dan ook Nick Ziggers die de belangrijke 1-0 aantekende. Vorden had haar gewenste voorsprong en bleef tot aan de rust de betere ploeg, alleen stokte het aantal kansen in het laatste kwartier voor rust. In de tweede helft hield men de controle op de wedstrijd, was voornamelijk het middenveld met Rahem Pabai, Sam Abbink, Kris Koning en Niels Rondeel heer en meester, maar kon alleen Koen Oosterhuis de verdediging van Concordia een paar keer pijn doen. De stand bleef op 1-0 staan en vandaar dat in een ‘alles of niets’ poging van Concordia er nog twee hachelijke momenten ontstonden. Concordia kreeg echter niet haar gewenste treffer en verloor zodoende met 1-0 van Vorden en degradeerde met 8 punten uit 23 wedstrijden dan ook naar de 3e klas.

Vorden speelt aanstaande zondag uit naar Mook tegen Eendracht’30 en speelt op 29 mei thuis tegen VVG’25. Wanneer een positief resultaat wordt behaald in deze twee wedstrijden dan is het wellicht mogelijk dat via een 4e plaats de periodetitel wordt overgenomen van de kampioen (WSV of SDOUC).