Rob Kaptein, dirigent van Cappella Bronckhorst. Foto: Ron Eijkelhof

Rob Kaptein, dirigent van Cappella Bronckhorst. Foto: Ron Eijkelhof

Cappella Bronckhorst zingt onbekende Handel en Vivaldi’s Gloria

VORDEN - Op zondagmiddag 19 juni, aanvang 14.30 uur, is Cappella Bronckhorst weer terug met een concert, met stukken van Händel en Vivaldi. Koor en orkest staan onder leiding van Rob Kaptein, de nieuwe dirigent van Cappella Bronckhorst voor wie dit het eerste optreden is met het koor.

Na een concertstop van bijna twee jaar pakt het koor Cappella Bronckhorst in de Dorpskerk van Vorden stevig uit. Begeleid door orkest en met de medewerking van de jonge (mezzo)sopranen Ellen Venhuizen en Carmen de Haan, word het bekende Gloria van Vivaldi uitgevoerd.

Maar meer bijzonder is dat Cappella Bronckhorst het minder bekende, maar prachtige ‘Funeral Anthem for Queen Caroline’ uitvoert dat Händel schreef ter gelegenheid van de begrafenis van de Engelse koningin Caroline (1737). Caroline had grote interesse in kunst en was ruim dertig jaar de vriend en beschermvrouw van Händel. De Britse natie rouwde bij haar overlijden om de geliefde Queen Carolinde, de vrouw van King George ll. Händel componeerde het magistrale Anthem in nog geen week tijd. Het stuk is een diepgaand en persoonlijk werk, waarin het grote barokke gebaar niet wordt geschuwd: tranen rollen door het stuk en wanhopige uitroepen weeklinken in het koor.


Info@cappellabronckhorst.nl

cappellabronckhorst.nl