Annie en Theo Leisink met in hun midden burgemeester Marianne Besselink. Foto: PR
Annie en Theo Leisink met in hun midden burgemeester Marianne Besselink. Foto: PR

Theo en Annie Leisink 65 jaar getrouwd

Algemeen

VORDEN – Ze zijn er best een beetje trots op. Bij hun zestigjarig huwelijk kwam een wethouder van de gemeente Bronckhorst Theo en Annie Leisink feliciteren. Vorige week dinsdag (24 mei) was het burgemeester Marianne Besselink die het briljanten echtpaar kwam feliciteren namens de gemeente. Een mooie kleurrijke bloem, die ze uit handen van de burgemeester mochten ontvangen, siert een dag later prominent de woonkamer van het 65 jaar getrouwde echtpaar.

Door Jan Hendriksen

Theo Leisink (91) en Annie Leisink - Mullink (89) wonen sinds 2004 met veel plezier in de Vordense wijk Plan Zuid. Theo werd in Vierakker geboren, Annie ‘op’ de Kranenburg. Het tweetal leerden elkaar een kleine zeventig jaar geleden kennen op de Zelhemse Paardendagen. Tot aan 1989 runde het echtpaar een zeugenhouderij in Vierakker op de boerderij waar Theo werd geboren. Vervolgens verhuisden Theo en Annie naar de Schuttestraat in Vorden waar volop ruime was voor een aantal schapen en het fokken van het hondenras Airedale Terriër. Want dat was dertig jaar lang een grote hobby van Theo. “De naam van de Airedale Terriër, die ook wel koning der terriërs genoemd wordt, stamt van het rivierdal van de rivier de Aire in het Engelse graafschap Yorkshire. In dit gebied ligt ook de oorsprong van de Airedale Terriër”, zo verklaart Theo de succesvolle periode. Ze gingen met hun honden naar allerlei shows. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, België, Denemarken en Frankrijk. Een mooi beeld van het hondenras in de vensterbank herinnert nog aan die succesvolle tijd. 

De fysieke gezondheid laat het niet altijd meer toe. Maar fietsen was een grote hobby van het tweetal. En ook voetbal was een gezamenlijke passie. Mede omdat twee van hun dochters suppoost waren bij De Graafschap, hadden Annie en Theo jarenlang een seizoenkaart van de Doetinchemse betaalde voetbalvereniging. Annie is nog lid van de Senioren Vereniging Vorden waar ze trouw de activiteiten bezoekt. Annie en Theo hebben zes kinderen (twee zonen en vier dochters), vijftien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. 

Afgelopen zondag vierde het briljanten echtpaar met hun familie en kennissen hun 65-jarige trouwdag met een gezellig samenzijn bij De Wildenborcherhof.