Bevrijdingsconcert omgedoopt naar Vrijheidsconcert

VORDEN – Twee jaar geleden hadden Harmonie Vorden, het Vordens Mannenkoor en Gospelkoor Inspiration het idee opgevat een Bevrijdingsconcert te organiseren. Dit concert zou in het teken staan van 75 jaar vrijheid. De coronapandemie gooide roet in het eten en het concert moest worden uitgesteld. Zaterdag 25 juni vindt in sporthal ’t Jebbink het uitgestelde concert alsnog plaats. De oorlog in Oekraïne maakt dat het thema van het concert gewijzigd is en dat het nu wordt uitgevoerd onder de titel 'Vrijheidsconcert'.

Naast de organiserende verenigingen wordt medewerking verleend door de solisten Timmy van Lingen, Cleo Vlogman en verteller Gery Groot Zwaaftink. Aan de hand van een verhaal wordt het thema vrijheid in woord en muziek uitgebeeld. Voor de pauze staan de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding centraal. Er is aandacht voor onze bevrijders en de bevrijding van de Duitse overheersing. Na de pauze komt het thema vrijheid weer terug met het accent wat vrede en veiligheid in de afgelopen 75 jaar heeft betekend en wat ervoor nodig is geweest om de vrijheid in stand te houden. Vrijheid is niet van vanzelfsprekend en de recente ontwikkelingen in Oekraïne laten zien dat we ons ook verbonden voelen met hen die door oorlogsgeweld moeten vluchten. Ook dit zal tijdens het concert aandacht krijgen.

Het Vrijheidsconcert wordt eenmalig opgevoerd in sporthal ’t Jebbink op zaterdagavond 25 juni. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De sporthal zal als een ware concertzaal worden aangekleed. Dankzij de financiële steun van het VSB-fonds, het Fonds voor de Cultuurparticipatie, de gemeente Bronckhorst, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Veilingcommissie De Werf is het concert gratis toegankelijk, maar bezoekers hebben wel een toegangsbewijs nodig. Let op: de oude kaarten die voor het concert van april 2020 zijn uitgegeven zijn niet meer geldig.

De toegangskaarten voor het concert van zaterdag 25 juni kunnen vanaf zaterdag 4 juni worden opgehaald bij boekhandel Bruna in Vorden, met een maximum van twee kaarten per persoon. Dit laatste is om eenieder kans te geven dit unieke concert bij te wonen. Wees er snel bij, want vol=vol. Om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan voor het gebruik van een consumptie tijdens de pauze van het concert, is er bij het ophalen van de toegangskaarten gelegenheid consumptiebonnen te kopen a 2,50 euro per stuk. Per consumptiebon kan een drankje naar wens worden gebruikt.

De organiserende verenigingen en solisten nodigen de inwoners van Vorden van harte uit om dit gratis concert op zaterdag 25 juni bij te wonen en stil te staan bij wat vrijheid in het verleden en heden betekent.