Duo Delta Scuti. Foto: GewoonDanielle I Fotografie
Duo Delta Scuti. Foto: GewoonDanielle I Fotografie

Delta Scuti treedt op in Dorpskerk Vorden

VORDEN – Voor zondagmiddag 12 juni heeft het bestuur van het Cultuurfonds Vorden het Duo Delta Scuti bereid gevonden een optreden te verzorgen in de Dorpskerk. De kerk opent de deuren om 14.30 uur, het concert begint om 15.00 uur.

Duo Delta Scuti is een energiek duo, bestaande uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello). Hun ontmoeting in 2019 op het Conservatorium in Zwolle was de start van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band.
Mateo Viscarra Wilde (2000, Bolivia) studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar. Hij begon zijn pianostudie in 2006 aan de Gnesin School in Rusland bij Ella Mihaylovna Koperina. Daarna studeerde hij aan het Nationaal Conservatorium in Bolivia. Ook volgde hij in 2013 masterclasses bij Alexander Moutouzkine in New York, en in 2019 studeerde hij bij Slava Poprugin aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Gemma Smit (2000, Nederland) studeert bij Karlien Bartels aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ze begon op haar zevende met haar cellostudie. Vanaf 2016 nam ze deel aan het strijkersensemble 'Fancy Fiddlers' als aanvoerder, onder leiding van Coosje Wijzenbeek in Amsterdam. Daarbij volgde ze masterclasses van Charles Watt en Monique Bartels. In 2018 studeerde ze een jaar bij Maarten Mostert aan het Conservatorium in Amsterdam.

Het bestuur van het Cultuurfonds Vorden heeft zich tot doel gesteld jonge musici een podium te bieden om hun muzikale kwaliteiten voor een breed publiek ten gehore te brengen. Daarvoor zijn enkele jaren geleden contacten gelegd met de afdeling klassiek van het ARTEZ-conservatorium in Zwolle. Een afvaardiging van het bestuur van Het Cultuurfonds Vorden bezoekt optredens van de diverse ensembles kamermuziek en de jaarlijkse presentatie van de zeven beste ensembles die na een interne competitie in aanmerking zijn gekomen voor het winnen van deze prijs The Best Off Artez.

Donateurs van het Cultuurfonds hebben recht op gratis toegang voor dit concert. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bruna of te bestellen bij het secretariaat van het Cultuurfonds. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee en tijdens de pauze is een drankje verkrijgbaar. Na afloop is er gelegenheid om de musici nog te ontmoeten.


cultuurfondsvorden.nl