Ben Scholten uit Vorden neemt naar het Jawa/CZ Club Nederland treffen in Borculo zijn CZ 125 cc/b transporteur van 1947, zijn Jawa 350 cc van 1966 en een Jawa 250 cc een cilinder met twee uitlaatpoorten van 1972 mee. Foto: PR

Ben Scholten uit Vorden neemt naar het Jawa/CZ Club Nederland treffen in Borculo zijn CZ 125 cc/b transporteur van 1947, zijn Jawa 350 cc van 1966 en een Jawa 250 cc een cilinder met twee uitlaatpoorten van 1972 mee. Foto: PR

Verzamelaar Vordenaar Ben Scholten mede organisator Internationale Jawa Rally 2022

BORCULO/VORDEN – De Jawa/CZ Club Nederland organiseert tijdens het Pinksterweekeinde van zaterdag 4 tot en met maandagmorgen 6 juni de Internationale Jawa Rally 2022. Als centrum van de activiteiten zal Buitencentrum/Outdoorcentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo fungeren. Medeorganisator van de Jawa Rally 2022 en verzamelaar van Oost-Europese motorfietsen en aanverwante memorabilia is Vordenaar Ben Scholten.

Door Jan Hendriksen

Momenteel hebben zich 145 deelnemers ingeschreven voor de rally. Die zijn niet alleen uit Nederland afkomstig. Tachtig deelnemers komen uit het buitenland zoals onder meer uit Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Engeland en België. Ben Scholten: “De reden van dit internationale treffen is dat de Jawa/CZ Club Nederland dit jaar haar dertigjarig bestaan viert en bovenal omdat het – na de motorstilte van de afgelopen jaren om de welbekende redenen – het bestuur het nodig vindt om voertuigen van de merken Jawa, CZ en daaraan gelieerde constructies weer eens op de weg en bij elkaar te krijgen. Daar komt nog eens bij dat de berijders en niet te vergeten de berijdsters van deze voertuigen als heel gezellig bekend staan.” 

Op het buitenterrein van Kerkemeijer kan gekampeerd worden. Overigens zijn er ook voldoende overnachtingsgelegenheden in de directe omgeving. Activiteiten die daar worden gehouden zijn onder meer een minimarkt en een motorshow waarbij het Jawa Racingteam uit Limburg tentoongesteld zal worden en waar ook de nieuwe importeur van Jawa Nederland, Jelle Venema uit Burum, aanwezig zal zijn met een aantal nieuwe modellen van Jawa. Jawa is momenteel eigendom Van Mahindra uit India waar de Royal-Enfield ook van is. Tevens zal er tijdens het treffen ook een barbecue en behendigheidsspelletjes (jawel, met het motorrijwiel) plaatsvinden.

Marktplein
Op zaterdag 4 juni wordt er ook een toerrit georganiseerd door de Achterhoek die om 10.30 uur bij Kerkemeijer van start gaat en via Lochem en Almen naar de sluis in Eefde gaat om vervolgens in Vorden te eindigen waar gepauzeerd zal worden voor een lunch bij de Eetwinkel. Tijdens die pauze zullen op het Marktplein in Vorden van 12.00 tot 13.30 uur de Jawa en CZ motoren te bewonderen zijn.

Op zondag 5 juni is er weer een toerrit die de deelnemers ditmaal door het fraaie Salland zal leiden. Er zullen interessante objecten worden bezocht, waaronder het motormuseum te Okkenbroek. En rond die activiteiten is er meer dan voldoende gelegenheid om met mederijders en -rijdsters van gedachten te wisselen over het wel en wee van Jawa en CZ. Natuurlijk met de mogelijkheid om te allen tijde de inwendige mens te verzorgen. Voor meer informatie en aanmelden, zie de website. Ook niet-leden zijn van harte welkom.


www.jawarally2022.nl