Keizerschieten en Vrienden van Medler Live tijdens Medlerfeest

VORDEN – Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli wordt het 95ste Medlerfeest georganiseerd. In verband met de sluiting van de oude thuisbasis, café-restaurant ‘t Wapen van ‘t Medler, wordt het Medlerfeest nu gevierd op het terrein van Touwtrekvereniging Vorden aan de Ruurloseweg. Als voorproefje op het buurtfeest wordt zondagmiddag 26 juni een fietstocht georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Inschrijven kan tussen 13.00 en 14.30 uur bij het clublokaal van de touwtrekvereniging.

Vrijdagmorgen 1 juli zullen de leerlingen van basisschool De Kraanvogel uit Kranenburg het Medlerfeest aftrappen met de traditionele kinderspelen, georganiseerd door leerkrachten en de Oudervereniging van De Kraanvogel. Vrijdagavond 1 juli is het weer tijd voor Vrienden van Medler Live, een avond gevuld met playback- acts. Deelnemers aan deze avond kunnen zich weer aanmelden via de website: www.medlerfeest.nl.

Zaterdagmiddag 2 juli start om 13.30 uur vanaf de Onsteinseweg de traditionele kinderoptocht onder muzikale begeleiding van Harmonie Vorden. Aangekomen op het feestterrein zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van de gemeente Bronckhorst het Medlerfeest officieel openen. Naast de traditionele spelen zal deze middag met name in het teken staan van het Keizerschieten. In deze strijd nemen alle oud-schutterskoningen het tegen elkaar op om de titel Keizer van het Medler, die momenteel in het bezit is van Harm Boersbroek, voor de komende vijf jaar te bemachtigen. Voor de kinderen staat de zaterdagmiddag in het teken van vermaak. Voor de kleintjes zijn er tal van activiteiten en voor wat grotere kinderen komt een heuse stormbaan van twintig meter.

Zaterdagavond vanaf 20.00 uur kan iedereen zich inschrijven voor het vogelschieten, waarna rond 20.30 uur de regerend Koning sinds 2019, Paul Zents, het eerste schot zal lossen om zijn titel te verdedigen. 

Nadat de laatste onderdelen van de houten vogel naar beneden zijn gekomen en de nieuwe koning gehuldigd is, wordt het Medlerfeest muzikaal afgesloten met een feestavond met medewerking van de band De Sleppers.


www.medlerfeest.nl