Aflevering hulpgoederen in Sighet. Foto: PR

Aflevering hulpgoederen in Sighet. Foto: PR

Noodkreet uit Roemenië

Op initiatief van de Werkgroep Partnergemeenten Oost-Europa (WPO) werd eind maart j.l een hulpactie gestart voor Oekraïners, die de grens over waren gevlucht met Roemenië. Deze actie kon rekenen op een enorme respons bij de Vordense bevolking. In april konden alle ingezamelde goederen worden afgeleverd bij de partnerorganisatie in de grensstad Sighet (Roemenië).

Vrijwilligers ter plaatse leverden de medicijnen en hulpgoederen persoonlijk af bij de mensen en instanties die het nodig hadden. Vanwege de jarenlange banden met de hulporganisatie ter plaatse, was vooraf al bekend dat alle goederen ook daadwerkelijk terecht zouden komen bij de mensen die het nodig hadden.

Inmiddels duurt de oorlog in Oekraïne al zo lang, dat door de vrijwilligers in Roemenië nu ook hulpgoederen gebracht worden tot diep in Oekraïne zelf. Vorige week bereikte ons het bericht dat er een acuut probleem is ontstaan met het vervoer van de goederen naar de zwaar getroffen Oekraïense burgers.

De autoverhuurbedrijven in Roemenië kunnen hun auto’s en bestelbusjes niet meer verzekeren voor een rit naar Oekraïne, vanwege het oorlogsgevaar. Daardoor is een transportprobleem ontstaan voor de vrijwilligers uit Roemenië, waarmee de hulpverlening dreigt te stokken.

De werkgroep Steun Oekraïne Transport is voortgekomen uit de eerdergenoemde hulpactie en is per direct een inzamelingsactie gestart, die inmiddels ruim 1400 euro heeft opgebracht onder de Vordense bevolking. Het doelbedrag is 7000 – 10.000 euro, zodat een betrouwbare, tweedehands bestelbus aangeschaft kan worden voor dit doel.

Donaties voor dit doel zijn daarom van harte welkom! Toezeggingen kunnen worden gedaan door een e-mail te sturen aan fboekelo@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina Steun Oekraine Transport 


https://www.facebook.com/ profile.php?id= 100079834640631


Freerk Boekelo,
Lindeseweg 33, Vorden