Floris Ensink & Pien Geerdink van NXtv/More
Foto: Tim Nijland

Floris Ensink & Pien Geerdink van NXtv/More Foto: Tim Nijland

Een blind date voor een baan in de techniek

ACHTERHOEK - Aan de ene kant zitten werkgevers uit de Achterhoek te springen om technisch personeel, aan de andere kant staan bepaalde mensen, met name die 'met een afstand tot de arbeidsmarkt', te trappelen om een baan. Allerlei initiatieven worden ontplooid om dit, landelijke verschijnsel, te lijf te gaan. NXtv uit Almelo bijvoorbeeld stuurt hen op blind date. "Pas als het stel écht voor elkaar heeft gekozen, zien ze elkaar voor het eerst", zegt een woordvoerder van het bedrijf.

SolliciDate! is een online serie die werkgevers en zij-instromers aan elkaar koppelt. "Met 130.000 vacatures in techniek en ict moeten we behoorlijk aan de bak om de (zij)-instroom te verhogen. We moeten creatief, open minded en resultaatgericht zijn. Daarom ontvingen we als NXtv subsidie van Instituut Gak om de online serie te ontwikkelen. Gak wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland door het investeren in maatschappelijke projecten, onderzoek en leerstoelen. In onze serie worden zij-instromers en werkgevers door middel van een voorbereide blind date aan elkaar voorgesteld. Zo leren ze elkaar in een eens op een heel ándere manier kennen. En belangrijk: zonder (voor)oordeel. Om daarna te beslissen of ze verder willen gaan met elkaar. Om kansrijke en serieuze matches tot stand te brengen heeft Metechnica zich als partner aan het project verbonden. Werkgevers en kandidaten worden samen met hen gescreend en voorbereid, zodat de kans dat het tot een ‘ja, ik wil’ wordt vergroot."

"SolliciDate zoekt aan de ene kant werkgevers in techniek, technologie of ICT in Oost-Nederland, die openstaan voor nieuwe manieren om met talent in aanraking te komen én vacatures hebben die geschikt zijn voor zij-instromers. En aan de andere kant onontdekt talent uit Oost-Nederland dat graag in de techniek zou willen werken, maar denkt dat ze (nog) niet beantwoorden aan het profiel. Bijvoorbeeld omdat ze geen technische opleiding hebben, of geen perfect passende ervaring, of omdat ze de Nederlandse taal (nog) niet zo goed beheersen, ze er een tijdje uit zijn geweest. Of omdat iets anders ze belemmert om het te proberen."