Huldiging kampioenen. Foto: Yun Wentink

Huldiging kampioenen. Foto: Yun Wentink

Extra huldiging kampioenteams

Vervolg van voorpagina

Eerste elftal blijft op vijfde plaats

VORDEN - Zondagmiddag werden de spelers ook nog eens extra gehuldigd, samen met de kampioensteams vanuit de pupillen, de JO12-1, JO11-1 en de JO11-2.

De JO19-1 speelde in de najaarscompetitie van 2021-2022 in de 1e klas en behaalde hierin een gedeelde 4e plaats samen met Warnsveldse Boys JO19-1 en zag hier Sportclub Lochem JO19-1 op de eerste plaats eindigen. De KNVB deelt dan na de competitie de clubs weer opnieuw in en dan volgt een promotie 1e klasse. 

Vorden JO19-1 heeft het in deze voorjaarscompetitie van twaalf clubs direct goed gedaan, want vanaf de eerste speeldag stonden zij in de top drie samen met de concurrenten Colmschate, SDOL en Sp. Teuge. Doordat de onderlinge wedstrijden tegen de medekoplopers werden gewonnen, kwam de JO19-1 vier weken geleden alleen op kop te staan en wist het een voorsprong van drie punten te behouden op SDOL JO19-1. 

Het team behaalde afgelopen zaterdag uiteindelijk het kampioenschap door een prima mix met spelers vanuit de JO19-2, aangezien in de winsterstop de groep aangevuld moest worden tot vijftien spelers. 

Meest opvallende speler in dit jeugdige team, waarvan er zeven spelers volgend seizoen ook nog in de junioren blijven spelen, is keeper Tomas Oonk. Deze 18-jarige doelman heeft vanaf begin april ieder weekend twee wedstrijden gespeeld, aangezien hij zowel in de JO19-1 op zaterdag speelde en ook nog eens in het 2e elftal op zondagmorgen. Vaak was hij dan ook nog reservekeeper bij het 1e elftal en vandaar dat het extra mooi was dat hij zowel met het 2e als met de JO19-1 het kampioenschap behaalde. 

Zondagmiddag tijdens de rust van de wedstrijd Vorden 1 tegen VVG'25 1 werden de spelers van JO19-1 nog een keer extra gehuldigd, samen met de JO11-2, JO12-1 en de JO11-1. Ook de spelers van het vorige week kampioen geworden 2e elftal en de 45+ spelers van de vrijdagavondcompetitie werden nog extra in het zonnetje gezet.

Vorden 1 verliest van VVG’25
Na drie gewonnen wedstrijden achter elkaar tegen DCS, Concordia Wehl en Eendracht’30 had de ploeg van trainer Wouter Schouten inmiddels de gedeelde 4e plaats op de ranglijst ingenomen. Deze plek moesten zij wel delen met DVC’26 en aangezien er ook nog eens sprake was van een beter doelsaldo van de ploeg uit Didam, diende er in deze twee weken wel sprake te zijn van puntverlies t.o.v. Vorden 1, om te zorgen dat er een plek in de nacompetitie ingenomen zou kunnen worden.

De wedstrijd afgelopen zondag was er één van volop strijd, intensiteit en veel duels, maar wel weinig kansen. Deze typische 0-0 wedstrijd zou uiteindelijk voor Vorden 1 toch nog een nuttig puntje hebben opgeleverd en de strijd om de 4e plaats nog open gehouden worden, maar door een tegentreffer in de 82e minuut van VVG’25 werd de wedstrijd met 0-1 verloren. Vorden bleef zodoende met nog één wedstrijd te gaan op de 5e plaats staan met drie punten achterstand op de nummer 4 DVC’26 uit Didam. 

Wat er volgende week ook gebeurt, de geel-zwarten kunnen nu al terug kijken op een geslaagd seizoen met een keurige plek in het linker-rijtje. Alleen twee absurde uitslagen van Vorden tegen Quick 1888 en DVC'26 tegen kampioenskandidaat SDOUC (beide met minstens vijf doelpunten winnen en verliezen) kunnen er nog voor zorgen dat het 1e elftal nog een toetje mag nemen in de vorm van nacompetitie om promotie naar de 1e klas.