Vrijwilligers bezig met het tuinonderhoud op Landgoed ’t Medler. Foto: Marja Zandberg

Vrijwilligers bezig met het tuinonderhoud op Landgoed ’t Medler. Foto: Marja Zandberg

Groene vingers gezocht voor Landgoed ’t Medler

VORDEN - Vind je het fijn om buiten bezig te zijn, en kom je graag op bijzondere plekken? Kom dan eens helpen met het tuinonderhoud op het prachtige Landgoed ’t Medler.

Eens in de twee weken gaat er een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag onder leiding van tuinvrouw Marja Zandberg. De werkzaamheden zijn onder andere het wieden van onkruid, het snoeien van rozen en de border in de tuin uitbreiden. “Vorig jaar hebben we alle buxus in de tuin op het landgoed vervangen door ilex, deze was compleet aangetast door de buxus mot. Het is mooi om te zien hoe dit er nu weer bij staat. Zonder de vrijwilligers was het niet gelukt om dit voor elkaar te krijgen.”

Buitenplaatswerkgroep Huize Medler
Landgoed 't Medler wordt al drie eeuwen bewoond door de familie van Dorth tot Medler. Het kasteel is nauw verbonden met de religieuze geschiedenis van de regio. Zo bevindt zich in de ruimte boven de hoofdingang een kleine kapel (een schuilkerk) waar, in de tijd dat het katholieke geloof niet openlijk beleden mocht worden, kerkdiensten gehouden werden. Nu is het landgoed open voor publiek en mag iedereen komen genieten van het prachtige landgoed. De tuin achter de poort is niet opengesteld voor het publiek. Benieuwd wat er gebeurt achter de poort? Kom dan een keer meehelpen.

De
vrijwilligersgroep is al
5 jaar actief
en gaat om
de donderdag
aan de
slag met
verschillende
onderhoudstaken in
de tuin


Het onderhouden van particuliere landgoederen is een grote uitdaging, vaak is dit zelfs onmogelijk zonder vrijwilligers. Door het oprichten van groepen als de Buitenplaatswerkgroep wordt het karakteristieke landschap van dit landgoed behouden en kan deze open blijven voor publiek. Deze vrijwilligersgroep is al 5 jaar actief en gaat om de donderdag aan de slag met verschillende onderhoudstaken in de tuin. "Het is altijd gezellig met elkaar op donderdag als we werken in de tuin. Ik geniet ervan als er weer een klus is geklaard en de tuin er tiptop uitziet.”

Meer informatie
Iedereen met groene vingers die het leuk lijkt om eens te komen helpen, kan zich via onderstaand e-mailadres aanmelden bij Marja Zandberg, tuinvrouw 't Medler. Wie eerst een keer wil komen kijken of nog vragen heeft over het vrijwilligerswerk, kan ook mailen naar Marja.


marjazandberg@gmail.com