Deelnemers komen uit de hele Achterhoek. Foto: PR
Deelnemers komen uit de hele Achterhoek. Foto: PR PR

Wandeling voor het klimaat

DOETINCHEM - Op 19 juni is de landelijke klimaatactiedag in Rotterdam. Wie niet zo ver wil reizen, maar wel op een leuke, positieve manier aandacht wil vragen voor het klimaat, kan ook in Doetinchem terecht.

Op deze dag houdt Liefde voor het Klimaat namelijk een wandeltocht door deze provinciestad. Qua natuur valt daar veel te genieten, en ook zijn er prachtige projecten die het vele groen voor de volgende generaties willen behouden. De wandeltocht is voor iedereen, volwassenen en kinderen en gaat langs drie projecten: allereerst belevingspark Doetebol, ontstaan vanuit een buurtinitiatief. Daarna wandelen de deelnemers in een lekker tempo naar het Bonanzapark. "Iedere maandagochtend is een groep vrijwilligers actief met het beheer, zij ontvangen ons op hun gezellige pauzeplek, vertellen over het park en zorgen voor koffie, thee en sap", aldus de organisatie. Als laatste doet de tocht één van Doetinchems paradepaardjes aan: het Amphionpark, met in het hart de stadstuin, ooit een Floriade-inzending. Ook dit project wordt gedragen door vrijwilligers, die de natuur en de Achterhoek een warm hart toedragen. "Klimaatverandering raakt ons allemaal, we zullen het samen moeten doen", aldus een deelnemer van een vorige klimaattocht.

De Klimaatwandeltocht start op zondag 19 juni om 11.30 uur. Verzamelen kan vanaf 11.00 uur bij station Doetinchem. De wandeling gaat over paden die rolstoel/scootmobieltoegankelijk zijn, Deelnemers zorgen zelf voor hun lunch.
Na afloop, rond 14.30 uur, is er nog gelegenheid om een terrasje te zoeken in centrum Doetinchem en na te praten. Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com tevens is de organisatie te volgen op Facebook.