Jeugdteam VTP Vorden tot en met 14 jaar kampioen. Foto: VTP Vorden

Jeugdteam VTP Vorden tot en met 14 jaar kampioen. Foto: VTP Vorden

VTP Vorden Jeugdteam tot en met 14 jaar kampioen

Sport Vorden

VORDEN - Toch wel een beetje zenuwachtig startten de spelers van het eerste jeugdteam tot en met 14 jaar hun wedstrijd op tweede pinksterdag Er moest met 4-2 gewonnen worden van het team van Winterwijk om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Eenmaal op de baan waren ze de zenuwen de baas en kon het team van Winterswijk uiteindelijk met 6-0 naar huis worden gestuurd. 

Het team bestaande uit Kirsten, Floor, Carmen, Jurgen en Ilse werd dinsdag 7 juni door tennislerares Lisette Dijkman en de jeugdcommissie in het zonnetje gezet.

Voorafgaande aan deze wedstrijd betraden de kinderen van de ‘rode’ en ‘oranje’ competitie de tennisarena. Te beginnen met de allerjongsten tot acht jaar. Zij spelen op een miniveld met rode ballen. Dat zijn ballen die iets groter en zachter zijn dan de normale tennisballen, wat het overspelen gemakkelijker maakt waardoor er mooie rally’s ontstaan. Ook al gaat het er fanatiek aan toe, het spelplezier staat voorop. Er wordt gespeeld tegen verenigingen uit de omgeving.

Op hetzelfde moment speelden op de andere banen de kinderen van ‘oranje’. Het wordt dan iets moeilijker. Zij spelen op driekwart tennisveld met oranje stip ballen. Deze ballen hebben hetzelfde formaat als de normale tennisbal maar nog wel iets lichter en zachter. Maar liefst vijf buurtverenigingen met in totaal 25 kinderen tot en met tien jaar speelden tegen elkaar kleine wedstrijden, tot vier games. Ook al staat ook hier het spelplezier voorop, toch zijn het al wel wedstrijden, waarbij de spelers van VTP deze ochtend als winnaars uit de bus kwamen.