Dies en Hek Willemsen ontvingen een prachtige plant uit handen van burgemeester Marianne Besselink. Foto: Jan Hendriksen.

Dies en Hek Willemsen ontvingen een prachtige plant uit handen van burgemeester Marianne Besselink. Foto: Jan Hendriksen.

Henk en Dies Willemsen 65 jaar getrouwd

VORDEN – Ze excuseert zich omdat ze zich iets heeft verlaat. “Ik woon hier in de directe omgeving maar werd door de verwijzingsbordjes op het terrein toch een klein beetje op het verkeerde been gezet.” Maar ondanks dat wordt burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst door Henk en Dies Willemsen hartelijk ontvangen in hun appartement van Sensire Hackforterhof op het Wehmepark op de hoek van de Nieuwstad en de Deldenseweg.

Door Jan Hendriksen

Henk Willemsen en Dies Willemsen-Slijper (beiden 87 jaar) waren dinsdag 7 juni maar liefst 65 jaar getrouwd. Het briljanten huwelijksjubileum werd met hun drie kinderen door Henk en Dies met een etentje bij Hotel Bakker gevierd. En in de loop van de komende weken komen een aantal van de vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen ‘opa en oma’ ook feliciteren. “Ze wonen allemaal wat verder weg”, zo zegt Henk. Voordat het briljanten echtpaar ruim anderhalf jaar geleden in Vorden neerstreek woonden Henk en Dies naar alle tevredenheid in Doetinchem. “Onze dochter die in Warnsveld woont heeft er mede voor gezorgd dat we hier in Vorden zijn neergestreken”, zo verklaart Dies. Henk's eerste kennismaking met Vorden dateert echter al van 1944. In dat jaar op 15 oktober werd namelijk de IJsselbrug, waar de familie Willemsen destijds in de directe omgeving woonde, gebombardeerd en vond het gezin Willemsen onderdak op boerderij Hietveld van de familie Kornegoor aan de Hoekendaalseweg. De eerste kennismaking tussen Henk en Dies vond plaats bij de Christelijke Jongeren Vereniging in Zutphen waar beiden ook opgroeiden. Ze trouwden op 7 juni in het Stadhuis van Zutphen en in de Walburgskerk. Na de middelbare schoolopleiding bekwaamde Henk zich in het vak boekbinder en was hij in die periode werkzaam bij Buhrmann. Daarna maakte Henk een carrière switch en ging hij bij het kadaster werken. Eerst bij de gemeente Den Haag en later voor de provincie Zuid-Holland. In de periode woonden Dies en Henk onder meer in Voorburg en Zoetermeer.

Kegelen
Kegelen was een van Henk’s grootste hobby’s. Zo was hij actief kegelaar op de banen van De Boggelaar in Warnsveld. Breien en borduren was Dies grootste passie en zij was een zeer toegewijde huisvrouw, die graag ook creatieve dingen maakte zoals keramiek. Door gezondheidsredenen van Dies is Henk wat meer aan ‘huis’ verbonden en zorgt Henk, naast de liefdevolle verpleging van de medewerksters van Sensire, als mantelzorger voor Dies. Henk’s gezichtsvermogen laat hem een klein beetje in de steek en daarom rijdt hij geen auto meer. “Maar ik doe op de fiets nog regelmatig even een boodschapje in het dorp. En bij mooi weer ben ik met een vrijwilliger van Welzijn Vorden regelmatig op pad met de duofiets en maak ik steevast een rondje rondom Vorden. En dat is prachtig”, zo zegt Henk als de fysiotherapeut onverwacht binnen komt vallen om een vervolgafspraak te maken omdat ze op deze morgen met autopech langs de weg stond. “Is volgende week woensdagmorgen half negen te vroeg?”, zo vraagt ze. "Nee, dan mag je wel komen. Ik ben dan al wel op.” Want Henk bruist nog van activiteiten en is een geanimeerd gezellige verteller. “Dat laatste mag je wel in de krant zetten”, zo verklaart de fysiotherapeut. Nou, aan dit verzoek wordt gehoor gegeven en is een groot compliment aan Henk. En het moet gezegd worden: daar is geen woord van gelogen.