Aan de jeugdloop van de Keppelrun namen circa 150 jongens en meisjes deel. Foto: Sabina Visser
Aan de jeugdloop van de Keppelrun namen circa 150 jongens en meisjes deel. Foto: Sabina Visser

‘Zoveel blije gezichtjes over de eindstreep bij de jeugdloop’

Keppelrun 2022

HOOG-KEPPEL - Na drie jaar kon er zondag 12 juni eindelijk weer een Keppelrun plaatsvinden. Het hardloopevenement door de bosrijke omgeving van Drempt, Hummelo en Keppel trok zo’n 600 deelnemers. “Het was een hele sfeervolle en leuke dertiende editie”, blikt Voorzitter Rob Meenhuis terug.

Door Ceciel Bremer

De zevenkoppige organisatie en natuurlijk alle hardloopliefhebbers hadden er drie jaar op moeten wachten. Maar dit jaar was het dan eindelijk weer zover, er kon weer een Keppelrun plaatsvinden. “Daar hebben we enorm naar toe geleefd”, bekent voorzitter Rob Meenhuis. “Toen we in maart groen licht kregen van de gemeente om met de organisatie te starten, zijn we direct aan de slag gegaan. Dan is het fijn dat we een team hebben met ervaring zodat iedereen weet wat hij moet doen. We kijken terug op een hele mooie dag.”

De Keppelrun biedt volwassen hardlopers de mogelijkheid te kiezen voor een afstand van 5 of 10 kilometer. Daarbij kunnen lopers ook in een team van maximaal vier personen deelnemen. Kinderen kunnen vanaf vier jaar al meedoen. Voor de vier- en vijfjarigen is er een afstand van 500 meter door de dorpskern van Hoog-Keppel. De jeugd van zes tot en met twaalf jaar kan mee doen aan de run van één kilometer door het dorp. Meenhuis: “Aan de jeugdloop namen circa 150 jongens en meisjes deel. Persoonlijk vind ik de jeugdloop het mooiste onderdeel van de Keppelrun. Zoveel blije gezichtjes die over de eindstreep komen. Bij de vier- en vijfjarigen deed zelfs een meisje van drie jaar mee; aan de hand van haar moeder kwam ze over de eindstreep. Waanzinnig mooi om te zien!”

Met veel publiek en muziek langs de route om de deelnemers aan te moedigen, en een aangename temperatuur was het voor zowel de hardlopers als de toeschouwers een mooi evenement. ‘Weet je, de een vindt het leuk om hard te lopen en neemt de Keppelrun als stok achter de deur om een bepaalde afstand te kunnen lopen. De ander doet er het ene jaar wel aan mee, het andere jaar niet. Het is allemaal goed, het gaat om bewegen en mensen in beweging te krijgen. Dat is ons doel en ik vind het geweldig dat we er samen met 110 vrijwilligers weer in zijn geslaagd om dat voor elkaar te krijgen”, aldus de trotse voorzitter.