Toeristische VVV winkel Vorden volop in beweging

VORDEN - Na een turbulente coronatijd is de VVV-winkel in Vorden weer dagelijks open om de toeristen gastvrij te ontvangen. De vrijwilligers van de VVV hebben echter niet stilgezeten, maar diverse plannen kunnen uitwerken. Zo heeft de arrangementengroep een zestal arrangementen uitgewerkt.

Er zijn plannen om maandelijks met een klassieke bus ook de 8-Kastelenroute te rijden. Op 27 juni aanstaande is er een proefrit. Er zijn nog een paar gratis plaatsen beschikbaar. Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar wil de V.V.V. de fietstocht 'In de sporen van Berend' weer actueel krijgen. Een tocht met opdrachten, spelletjes, maar vooral met een concreet verhaal om kinderen te laten ervaren hoe een jongen van adel in de Middeleeuwen leefde. Met uitdaging en een klein beetje competitie en humor is het een prachtig festijn.

Gastvrijheidspunt
De VVV Vorden winkel wordt verbouwd naar een Gastvrijheidspunt! In een snel veranderende wereld veranderen ook de wensen en behoeften van de toerist. Het internet is niet meer weg te denken in onze maatschappij. De oriëntatie op, via digitale middelen, is enorm toegenomen. In samenwerking met Achterhoek Toerisme zal de winkel een omslag realiseren naar een Gastvrijheidspunt. Het draait niet meer alleen om het informeren van de toeristische gast, maar om het creëren van betrokkenheid en inspiratie. Gasten worden verleid een bezoek te brengen aan mooie plekken om leuke activiteiten te ondernemen.
Nog dit jaar (eind december) zal de winkel worden verbouwd. De officiële opening zal plaatsvinden in het voorjaar van 2023. Daarover later meer informatie. Tenslotte is de wens om voor Vorden naast 8-Kastelendorp ook de naam Pieterpad-dorp te krijgen. Vorden ligt precies in het midden van dit bekende Lange Afstandspad. Voor al die lopers van het Pieterpad is een stempel ontwikkeld als bewijs dat men door het Pieterpad-dorp Vorden is gelopen. Trouwens fietsen kan ook. Er is een boekje 'Fietsen langs het Pieterpad'. Ook voor hen is de stempel een kleine aanmoediging.

Speciaal voor toeristen is een Vordense kaart met postzegel ontwikkeld. Leuk om te versturen. Het boeken van een arrangement kan per telefoon of e-mail, zie website.


www.vorden.nl