Grootste bedrijfssportevenement van Europa doet Achterhoek aan

ACHTERHOEK - De European Company Sport Games (ECSG) vinden dit jaar plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni in de provincie Gelderland. Met ruim 3200 deelnemers, 21 sporten, 15 deelnemende landen is dit het grootste bedrijfssport evenement van Europa. Vele sporters nemen het tegen elkaar op in een onderlinge strijd, waarbij onder andere voetbal, tafeltennis, squash en darten aan bod komen. Verschillende gemeentes als Arnhem, Apeldoorn, Ede en de Achterhoek vormen het decor van de Games. In de Achterhoek wordt er op donderdag 23 en vrijdag 24 juni gevolleybald in Doetinchem; in Lengel ligt het wielerparcours, waar op donderdag 23 de tijdritten en vrijdag 24 juni de wegwedstrijden worden verreden.

Kijkend naar de afgelopen twee jaar is het erg belangrijk om fit en gezond te blijven. Samen met hun collega's kunnen ze dankzij de ECSG de vitaliteit op de werkvloer weer oppakken. Tijdens het event kunnen meer dan 3.200 deelnemers van bedrijven uit heel Europa samen sporten, plezier maken en netwerken. In Lengel komen op donderdag en vrijdag coureurs vooral uit Nederland en Duitsland aan de start, maar ook zijn er deelnemers uit landen als Italië, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk en België. En enkelen uit Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Er wordt gekoerst op een parcours gelegen tussen Lengel en Zeddam, waar tussen 10.00 en 12.00 uur wordt gestart en gefinisht Wereldrestaurant Forest, aan de Drieheuvelenweg 1 in Lengel. De tijdrit is een rondje van 10 km. En een deel van dat parcours wordt ook gebruikt voor de wegwedstrijd, waarbij twaalf ronden worden gereden. De renners starten in verschillende categorieën, de eerste om 9.00 en de laatste start is om 13.30 uur, bij de start-/finish-locatie op de Drieheuvelenweg in Lengel. In de SaZa Topsporthal aan de Sportweg 1 in Doetinchem wordt het volleybaltoernooi afgewerkt. Over twee dagen wordt daar gestreden door mixed-teams en mannenteams, met buitenlandse deelname uit Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Letland.

Terug
De ECSG brengt na 45 jaar de ‘Olympische spelen voor de bedrijfssport’ weer terug naar Nederland. In 1977 begon het in Eindhoven, op initiatief van Philips, nu dus in de provincie Gelderland, met speellocaties in de Achterhoek. Een unicum voor dit event, dat normaliter in één stad wordt gehouden. Dit jaar is het een gezamenlijke organisatie in de gemeentes Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de Achterhoek. Met Nationaal Topsportcentrum Papendal als het kloppend hart en de main hub voor het evenement. Naast de vele sporten die op het ECSG actief zijn, zijn er ook andere leuke activiteiten te doen in de provincie Gelderland, zoals genieten van een prachtig stukje natuur en vele kunstzinnige activiteiten. Een van deze bijzondere plekken is de Veluwe. Tijdens het event wordt een sports4all Veluwewalk gehouden. Hierbij kan 6 of 11 kilometer wandelend worden afgelegd op de Veluwe.

Op woensdag 22 juni worden de sporters ontvangen voor het ophalen van hun accreditatie. Hierna volgt de openingsceremonie, waarbij de vlaggenparade centraal staat. De gedeputeerde van de Provincie Gelderland Jan Markink, de algemeen directeur van VNO-NWC Cees Oudshoorn en de directeur van de Europese Company Sport Federatie Didier Besseyre spreken de deelnemers toe. Na het ontsteken van de ECSG-letters gaan de Games officieel van start. Gevolgd door drie dagen vol sport en de sluitingsceremonie.

Voor meer informatie:  www.ecsgarnhem2022.com.