Cappella Bronckhorst geeft concert in de Dorpskerk Vorden. Foto: Ron Eijkelhof

Cappella Bronckhorst geeft concert in de Dorpskerk Vorden. Foto: Ron Eijkelhof

Goedgevulde zaal geniet van zang Cappella Bronckhorst

Muziek Vorden

VORDEN - De bezoekers van de Vordense kern keken raar op, toen een stoet van veertig mannen en vrouwen, voorafgegaan door een grote trom, zondagmiddag 19 juni vanuit de Kerkstraat de Dorpskerk in wandelde. Het was het begin van het concert dat het koor Cappella Bronckhorst in de Dorpskerk gaf.

Het eerste stuk was het Funeral Anthem for Queen Caroline van Händel. Hij schreef dit stuk in 1737 voor de begrafenis van de plotseling overleden koningin van Engeland. Hoewel het in rouw begint, wordt het al snel opgewekter van toon wanneer Händel in zijn virtuoze barokstijl de vele goede eigenschappen en daden van de koningin laat bezingen.
Na een korte pauze zong het koor het Gloria van Vivaldi: een opgewekt juichend stuk op de bekende tekst uit de katholieke mis.
Cappella Bronckhorst staat onder leiding van Rob Kaptein en werd begeleid door het orkest RBO Sinfonia; de solo’s in het Gloria werden gezongen door Elles Venhuizen (sopraan) en Carmen de Haan (mezzo/alt), studenten aan het ArtEZ-conservatorium.

Na twee jaar coronastilte kon Cappella Bronckhorst, met leden uit de gemeenten Bronckhorst en Zutphen maar ook omliggende plaatsen, eindelijk weer een concert verzorgen. De goedgevulde zaal genoot ervan en beloonde zangers en orkest met een daverend applaus.