Wielerronde ‘Hel van Boak’ terug op wedstrijdkalender

Sport Baak Vierakker Wichmond

BAAK/VIERAKKER/WICHMOND - Op zondag 21 augustus 2022 houdt wielervereniging RTV Vierakker-Wichmond de Hel van Boak. Dat betekent dat de wielerronde van Baak na lange tijd weer terugkeert op de wedstrijdkalender. In het verleden is in Baak al eens het district kampioenschap Oost verreden en nu kiest de vereniging wederom voor Baak als decor van haar wielerronde.

De wielerronde wordt gehouden onder de vlag van de KNWU en er zullen op deze zondag twee wedstrijden worden verreden. Om 13.00 uur starten de Junioren en Amateurs. Zij rijden een wedstrijd over 63 kilometer. Om 15.00 uur is het de beurt aan de mannen van de Sportklasse en Masters 40+.
De Hel van Boak gaat over de Beukenlaan, vervolgens wordt er linksaf geslagen naar de Schooldijk. De ronde gaat verder over de Dollemansstraat en gaat dan linksaf de Vredenbargsedijk op. Daarna wordt er weer linksaf geslagen, terug naar de Beukenlaan. De organisatie denkt zo een prachtige wielerronde aan de wedstrijdkalender toe te voegen, een kalender die vorig jaar nagenoeg leeg was door corona. De Hel van Boak krijgt niet voor niets deze naam: de ronde is namelijk selectief en laat altijd de sterkste renners naar boven komen.
RTV Vierakker-Wichmond is momenteel bezig het evenement een gezicht te geven en is daarom bezig met de benadering van sponsoren voor ‘de Hel’. De organisatie hoopt dat het in augustus een sfeervol en mooi evenement gaat worden.