Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Fotograaf: Paul Harmelink

Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Fotograaf: Paul Harmelink

Informatieavond nieuwe ronde Buddy to Buddy Bronckhorst

BRONCKHORST - Op dinsdag 5 juli organiseert Buddy to Buddy Bronckhorst een informatieavond. Tijdens de avond wordt informatie gedeeld over het buddy-traject dat van start gaat op 24 september. Belangrijke data en evenementen binnen het traject worden besproken en iedereen kan vragen stellen over het Buddyschap. De avond is geheel vrijblijvend en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar het initiatief. Voor wie graag buddy wil worden, is het belangrijk op een informatiebijeenkomst te zijn geweest.

Stichting Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet.

Veel nieuwkomers leven in een isolement en maken weinig contact met Nederlanders. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor zowel Nederlanders als nieuwkomers is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Over het komende buddytraject
Op 24 september ontmoeten de buddykoppels elkaar voor het eerst tijdens een feestelijke ontmoeting. Zij worden aan elkaar gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses.

Na de eerste ontmoeting spreken de koppels, gedurende vier maanden, één keer per week met elkaar af. In die vier maanden worden activiteiten georganiseerd en momenten om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten.

Aanmelden informatiebijeenkomst 
Er is nog voldoende ruimte voor Nederlanders en nieuwkomers die mee willen doen aan de ronde die op 24 september van start gaat in gemeente Bronckhorst. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 5 juli om 20.00 uur kan via bronckhorst@buddytobuddy.nl. De informatiebijeenkomst wordt gehouden bij het Kulturhus in Vorden, Raadhuisstraat 6. Direct aanmelden als buddy kan natuurlijk ook via www.buddytobuddy.nl/bronckhorst.