Quads behoren tot een van de zes klassen van de Stugge Veer Cross. Foto: Josine Breukink Fotografie

Quads behoren tot een van de zes klassen van de Stugge Veer Cross. Foto: Josine Breukink Fotografie

Crossers staan te trappelen om de gashandel open te trekken

Algemeen Wichmond

Gazonzitmaaiers nieuw onderdeel van Stugge Veer Cross

Door Jan Hendriksen

WICHMOND – Ze staan te trappelen om de gashandel van hun brommers, motoren en quads na drie jaar weer los te trekken. De ruim 115 deelnemende crossers die zich hebben ingeschreven voor de vijfde editie van de Stugge Veer Cross. Eind augustus was het crossterrein nog het domein van de Oranjefeesten van Vierakker-Wichmond, op 11 september is dit omgetoverd tot een heuse crossbaan.

Dit jaar staat de Stugge Veer Cross, na twee afgelastingen (2020 en 2021), in het teken van het vijfjarig ‘feestje’ die de organisatie wil gaan vieren. “We zouden het dan ook ontzettend leuk vinden als mensen in hun feestoutfit en feeststemming bij ons komen”, zo verklaart Sebastiaan Hamer namens de elfkoppige stichting. Stichting de Stugge Veer Cross is in 2016 ontstaan uit een groep mannen uit Wichmond en omgeving die een voorliefde hebben voor de motorsport en lid waren van plattelandsjongerenvereniging Jong Gelre Vorden-Warnsveld. Daarnaast houden zij van gezelligheid en samen een biertje drinken. Zoals ook de voorgaande vier edities van de cross draait het evenement om de motor-, brommer-, quad- en fietscross en natuurlijk de gezelligheid achteraf. 

De ruim 115 deelnemers zijn verdeeld over zes verschillende klassen: brommers, motoren onder 125cc, motoren boven 125cc, quads, (cross)fietsen en in de speciale nieuw toegevoegde gazonzitmaaiersklasse. De eerste trainingen beginnen om 10.00 uur en de aanvang van de eerste manche is rond 11.00 uur in de brommerklasse. Rond 13.30 uur staat de fietsklasse gepland. Sebastiaan Hamer: “Dit is al sinds het begin de grootste klasse op ons evenement. Veel jeugd uit de omgeving pakt de kans om een ronde over een crossbaan te fietsen. We vinden het als organisatie ook erg mooi om te zien dat het zo leeft onder de jeugd.”

Nieuwe klasse
Na de fietsklasse is de nieuwe klasse aan de beurt; namelijk de gazonzitmaaiersklasse. “In het begin waren mensen nog afwachtend om zich aan te melden, maar we zien dat de klasse nu zo goed als vol zit”, zo verklaart Sebastiaan Hamer. Naast dat er dit jaar regionale tcrossoppers als Bas Klein Haneveld en Jan Willem Arends aan de start staan, zijn er ook jongens uit Wichmond en Vierakker die zich hebben ingeschreven zoals Rob Langwerden, Robert van Til en de gebroeders Hoogeveen.

Optredens
Tijdens de cross zal dweilorkest Mo’j Luustern, bestaande uit leden van muziekvereniging Jubal uit Wichmond, voor muzikale klanken zorgen. Na de finish, omstreeks 16.00 uur, treden de bands Kiek Doar Es gevolgd door OpSchaakl’n op. Als afsluiter mag DJ Titom (Tom Bouwmeester) uit Vorden de boel op de kop zetten. Voor de kinderen is er volop vertier met onder meer een springkussens, graafmachine, draaimolen en schminkhoek.

De entree bedraagt vier euro (tot en met 12 jaar gratis).


destuggeveercross.nl