Voormalig klooster en de H. Antonius van Paduakerk in Kranenburg. Foto: PR

Voormalig klooster en de H. Antonius van Paduakerk in Kranenburg. Foto: PR

Kloosterleven en -orden in de Achterhoek

Cultuur Kranenburg Vorden

KRANENBURG/VORDEN - In de Achterhoek nemen congregaties en kloosterorden vanaf midden negentiende eeuw tot in de tweede helft van de twintigste eeuw een belangrijke plaats in op het gebied van onderwijs, ouderenzorg en pastoraat. 

Het Heiligenbeeldenmuseum vraagt in haar thematentoonstelling: ‘Kloosterleven en -orden in de Achterhoek’ van dit jaar daar aandacht voor. Op velerlei gebied is het werk van de kloosterlingen van invloed geweest op de ontwikkeling van de Achterhoek.

Duurzaamheid
De Antoniuskerk, gebouwd in 1855, is vanwege zijn leeftijd in feite al duurzaam, vele generaties hebben er immers gebruik van gemaakt. Het is een uitdaging dit in de toekomst voort te zetten.
Op 10 en 11 september houdt het museum verkoopdagen van heiligenbeelden, kerstgroepen en religieuze voorwerpen. De opbrengst is bestemd voor het duurzaam maken van de nieuw te bouwen opslagruimte.

Museum en markt zijn te bezoeken op zaterdag 10 en zondag 11 september van 12.00 tot 17.00 uur. Op die dagen is het museum gratis toegankelijk.
De tentoonstelling duurt nog tot en met zondag 30 oktober en is dagelijks, behalve op maandag, van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Buiten de Open Monumentendagen wordt entree gevraagd, kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart is geldig.