Kerken Vorden beginnen samen aan nieuw seizoen

Kerken Vorden beginnen samen aan nieuw seizoen

VORDEN - Zondag 11 september om 10.00 uur vindt er in de Dorpskerk de Startzondag plaats met een gezamenlijke viering van de Rooms Katholieke parochie Christus Koning en de Protestantse Gemeente Vorden. Deze oecumenische viering markeert het begin van een nieuw seizoen waarin weer tal van activiteiten worden opgestart na de zomerperiode. Voorgangers zijn emeritus pastoraal werker Wil Matti en ds. Ruben den Hertog. Het thema zal zijn: 'Aan tafel'.

Er zal soep worden rondgedeeld met stokbrood en soepstengels en zijn er broodkruimels voor onderweg. De muzikale begeleiding is in handen van Mirjam Berensen die het orgel bespeelt. 

De eerste collecte is bestemd voor Buddy to Buddy Bronckhorst, die vluchtelingen en inwoners van Bronckhorst op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid koppelt om de sociale isolatie onder nieuwkomers tegengegaan en samen te werken aan een gemeente waar naar elkaar omgekeken wordt. De tweede collecte is voor de plaatselijke Raad van Kerken. 

Kerkgangers die naar de dienst komen wordt gevraagd een bloem mee te nemen die bij binnenkomst bij de ingang in een vaas gezet kan worden zodat het een fleurig geheel wordt. Na afloop zal er koffie, thee en fris zijn en kan er nog gezellig nagepraat worden. 

De viering is ook te volgen via de livestream www.pgvorden.nl/thuismeevieren en kan zowel rechtstreeks als op een later tijdstip te volgen zijn. De Raad van Kerken nodigt een ieder van harte uit.