Mensje van Keulen komt naar Zutphen

ZUTPHEN - Vijftig jaar geleden debuteerde Mensje van Keulen met Bleekers zomer, dat direct een groot succes werd. Dit jaar verscheen de 23e druk van dit debuut met een voorwoord van de schrijfster zelf.

Mensje van Keulen publiceerde sinds haar debuut in 1972 vele romans, verhalenbundels en kinderboeken en wordt geroemd als koningin van het korte verhaal. Vorig jaar ontving zij nog voor haar verhalenbundel Ik moet u echt iets zeggen de J.M.A. Biesheuvelprijs. Haar werk werd onder meer gelauwerd met de Annie Romeinprijs en in 2015 ontving ze voor haar hele oeuvre de Constantijn Huygensprijs.
Haar vijftigjarig schrijverschap is voor Zutphen Literair reden om met Mensje van Keulen het seizoen te openen. Zij zal geïnterviewd worden door Theo Hakkert en zal voorlezen uit eigen werk. Dit vindt plaats op 16 september vanaf 20.00 uur in Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen.

Entree: 10 euro (Vrienden van Zutphen Literair vrij entree). Kijk voor meer info en het bestellen van tickets op: www.zutphenliterair.nl of word Vriend van Zutphen Literair.