De laatste weken zijn de bewoners van de Brandenborchseweg en Rommelderdijk druk in de weer is geweest met de voorbereidingen om weer op een originele wijze zich te presenteren tijdens 'Linde in het licht'. Foto: PR

De laatste weken zijn de bewoners van de Brandenborchseweg en Rommelderdijk druk in de weer is geweest met de voorbereidingen om weer op een originele wijze zich te presenteren tijdens 'Linde in het licht'. Foto: PR

‘Linde in het licht’ wil het publiek verrassen

Maatschappij Linde

VORDEN - Zes jaar geleden tijdens de eerste editie van ‘Linde in het licht’ reed men bij het binnenrijden van de Brandenborchseweg onder een grote versierde feestboog door om vervolgens een prachtig schouwspel te aanschouwen op het erf van boerderij ‘t Olyslag met als thema ‘öllieslaan, boeren door de eeuwen heen’. Een grote oliesteen en de daaromheen opgestelde oude landbouwwerktuigen, een paard en levende figuratie zorgden voor een uitermate sfeervol tafereel waarbij veel aandacht aan details was besteed. En dat leverde de buurtbewoners van de Brandenborchseweg en Rommelderdijk een eerste prijs op van de jury.

Door Jan Hendriksen

Welk thema de dertien families komend weekeinde tijdens de tweede editie van ‘Linde in het licht’ laten zien blijft een grote verrassing. “Men moet maar komen kijken en zich laten verrassen”, zeggen Reinold Haaring en Herbert Wenneker namens de buurtbewoners. Feit is dat ze de laatste weken met z’n allen druk in de weer zijn geweest met de voorbereidingen om zich weer op een originele wijze te presenteren.
“We hebben inderdaad opnieuw naar het verleden gegrepen. Tijdens onze jaarlijkse ‘buurtfeestje’ begin juni kwam Minie Meijerink met een aansprekend idee. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. We hebben een ontwerp gemaakt en ons verdiept in het thema. Vervolgens zijn we in de laatste drie maanden wekelijks aan het klussen geweest. Met het resultaat zijn we zeer content. Het heeft weer de nodige saamhorigheid binnen de buurt opgeleverd. En dat is ook onze doelstelling met de deelname aan ‘Linde in ‘t licht’. Dat is veel meer waard dan een ereprijs. Die is alleen maar meegenomen”, aldus Reinold Haaring.

Veel werk
Buurtschap Linde staat vrijdagavond 15 en zaterdagavond 16 september letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Dat zal ongetwijfeld schitterende idyllische en nostalgische plaatjes en schouwspellen opleveren. De bijna dertig kilometer lange route voert langs tal van verlichte woningen, boerderijen en objecten in de buurtschap. “Naar ons idee hebben de Lindenaren er weer ‘unmundig’ veel werk van gemaakt. Diverse bewoners en buurten hebben ons namelijk toegezegd voor ‘levendige’ figuraties en demonstraties te zorgen”, zo laat Jan Bosch namens de zeskoppige verlichtingscommissie weten. Deze commissie vanuit de Vereniging Volksfeest Linde heeft zich sterk gemaakt om ook van deze editie weer een succes te maken.

Twee startpunten
De verlichtingsroute heeft vrijdag- en zaterdagavond twee startpunten: aan de Lindeseweg 2 (ingang Hengeloseweg) en aan de Bekmansdijk 4 (ingang Ruurloseweg Eikenlaan). Er kan gestart worden tussen 20.30 uur en 22.00 uur. Kosten voor deelname zijn vijf euro per auto. Bij de startpunten wordt eveneens een informatieboekje uitgereikt. De verlichtingsroute ‘Linde in het licht’ wordt georganiseerd in het kader van het 155-jarig bestaan van Vereniging Volksfeest Linde dat eigenlijk voor 2021 op het programma stond. Toen kon het evenement helaas niet doorgaan vanwege corona.