De spellen leverden veel hilariteit op. Foto: PR

De spellen leverden veel hilariteit op. Foto: PR

Zomerse zesde editie buurtfeest De Eendracht

Maatschappij Vorden

VORDEN - Eindelijk was het dan weer zover: op zaterdag 3 september kon De Eendracht weer een buurtfeest opzetten. Het was na twee coronajaren het eerste sinds het lustrumfeest van 2019, maar ook deze editie kan in alle opzichten als zeer geslaagd worden beschouwd. Daar waren alle noabers het volledig over eens. Niet in de laatste plaats door de prachtige zomerse omstandigheden waardoor er geen opwarmronde nodig was om in de juiste stemming te komen.

Op het feestelijk versierde terrein aan De Eendracht bevonden zich oude én nieuwe noabers. Na de her/kennismakingsronde onder het genot van een natje en een droogje en uiteraard de bijbehorende bijbabbelsessies kon worden begonnen met de traditionele spelonderdelen die door de organisatiecommissie in elkaar waren gespijkerd voor zowel jong als oud, en achteraf gezien volledig in overeenstemming met de heersende buitentemperatuur.
Het onderdeel vragenuurtje waarop de noabers zich konden uitleven op hun parate kennis leverde nogal wat gepiep en gekraak op binnen het denkwerk. De andere onderdelen waaraan ze werden blootgesteld leverde een hoog amusementsgehalte op, en de stemming zat er dan ook goed in. Na alle inspanningen was het tijd om bij te komen onder het genot van een natje en een droogje, waarna de barbecue klaarstond met allerlei lekkernijen waaraan de noabers zich tegoed konden doen. De avond werd besloten met een gezellig samenzijn op het feestelijk verlichte feestterrein en bij de vuurkorven bleef de sfeer er tot in de late uurtjes goed in.
Nadat de feestelijke kruitdampen waren opgetrokken moesten zondagmorgen de noabers alweer vroeg uit de veren om aan te schuiven aan de in alle vroegte opgestelde ontbijttafels. Met een gezellig gezamenlijke ontbijt werd de feestvreugde afgesloten. Daarbij werd nog lang nagepraat over het buurtfeest 2022. De noabers kijken alweer uit naar de zevende editie in 2023. Maar eerst staat er nog een Oliebollenfestijn gepland, op 31 december.

Oude en nieuwe noabers hadden veel te bepraten. Foto: PR