Het is wit…en het vliegt!

VORDEN - Een vliegende start van KBO/PCOB Vorden voor het seizoen 2022-2023. Tijdens de ledenmiddag van donderdag 22 september worden leden op de hoogte gesteld over hoe de zaken staan bij de nijvere Wilde Ganzen, al 65 jaar volhardend vliegend voor het goede doel. Wat een ausdauer! Ze vliegen gewoon een eindje mee. Iedereen is welkom om 14.00 uur in de SooS.

Daarbij tekent bestuurslid van PCOB Wim de Lange het volgende aan: "Voor de viering van haar gouden bruiloft had mijn zus Ine mij de functie van Maître de Ceremonie toebedacht. Een hele eer maar een traject vol valkuilen en strikken. Zo begon ik vroeg in de viering al te blunderen in de aankondiging van de bestemming van de ‘envelopjes met inhoud’. Die inhoud zou ten goede komen aan de Wilde Zwanen”, zo deelde ik de verzamelde menigte mee. Van alle kanten vlogen mij de correcties om de oren, Ganzen zul je bedoelen was alom te horen. Ik redde me er tamelijk elegant uit door royaal te roepen: 'Ach, wat maakt het uit, het is wit… en ‘t vliegt!' Ik ontving er nog een sportief applausje voor ook!"

Ja, die Wilde Ganzen vliegen nog steeds met een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen, ze hebben er inmiddels al 65 jaar op zitten. De voorzitter van de club, Kees de Jong, memoreert met trots dat in al die jaren het uitgangpunt van de actie niet of nauwelijks is veranderd: “We zetten nog steeds in op betrekkelijk kleine en overzichtelijke en daardoor haalbare doelen, waar we verantwoording over afleggen. Op de lange termijn is dat zeer effectief, want mensen raken gemotiveerd om dingen zelf voor elkaar te krijgen. Dat is de kracht van het kleine en het concrete.”