Boetseren met Anouk de Groot. Foto: PR
Boetseren met Anouk de Groot. Foto: PR

Boetseren met klei

RUURLO - Op dinsdag 4 oktober beginnen de lessen Boetseren met klei onder leiding van Anouk de Groot weer in het atelier van Kunstkring Ruurlo. De Groot geeft les aan drie groepen. In de groepen van 11.30 en van 15.00 uur zijn nog enkele plaatsen vrij.

Klei is een oeroud materiaal waarmee men op verschillende manieren kan werken: aan de slag gaan met rolletjes of platen maar ook massief boetseren of met mallen werken. Nadat een werkstuk de eerste keer is gebakken gaat men er met glazuren, pigmenten of oxides kleur op aanbrengen. Hierna wordt het stuk nog een keer gebakken en dan zie je het verrassende effect van glazuren.

Starters maken eerst kennis met de verschillende technieken. Daardoor krijgen ze een goede basis en de mogelijkheid om combinaties van technieken te gebruiken. Gevorderden krijgen de begeleiding die hij/zij nodig hebben.

In het komende seizoen wordt begonnen in de eerste week met het maken en beschilderen van een mooie schaal, voor degenen die hierin geïnteresseerd zijn. De deelnemer kan natuurlijk ook beginnen met iets naar eigen idee. Met behulp van een koekenpan en keramische verf ziet men stap voor stap hoe je met iets heel simpels een prachtig resultaat krijgt.

De cursus Boetseren bestaat uit tien lessen en kost 140 euro, exclusief materiaal. Aanmelden kan via het tabblad cursussen op de KunstKring-website.


kunstkringruurlo.nl/
cursussen