Na de goed ontvangen workshops, biedt de KunstKring Ruurlo nu een korte cursus Ismakogie. Foto: PR
Na de goed ontvangen workshops, biedt de KunstKring Ruurlo nu een korte cursus Ismakogie. Foto: PR

Korte cursus Ismakogie

RUURLO – Voor wie allang van plan was om iets aan zijn/haar houding te doen geeft Henny Heuff een korte cursus Ismakogie in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. 

Ismakogie is een houding- en bewegingsleer, ontwikkeld oor de Weense professor Anne Seidel. Op basis van een brede anatomische kennis ontwikkelde zij een systeem van oefeningen en bewegingen die rekening houden met de processen van het lichaam. Waarom Ismakogie? Vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten en rugklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde manier van zitten, lopen en staan tijdens het werk en thuis. Ismakogie biedt oefeningen waardoor je deze klachten kunt wegnemen of voorkomen. Het gaat hierbij om bewegingen die bijna onzichtbaar dagelijks gedaan kunnen worden en geen speciale kleding vereisen. De oefeningen vergen geen overmatige inspanning. Ismakogie stelt mensen in staat om met een minimum aan inspanning een maximaal resultaat te behalen, zowel fysiek als mentaal. 

Henny Heuff
Henny Heuff geeft al sinds 1979 les in Ismakogie. Als oprichtster van de Anne Seidel Ismakogie Vereniging in Nederland spreekt ze op tal van binnen- en buitenlandse congressen over de succesvolle methode. In 2020 werd ze koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten op dit gebied.

De cursus kost 50 euro en vindt plaats op dinsdag 27 september, 11 en 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Kulturhus Ruurlo. Aanmelden via kunstkringruurlo.nl/cursussen.