Wethouder Antoon Peppelman. Foto: Gemeente Bronckhorst
Wethouder Antoon Peppelman. Foto: Gemeente Bronckhorst

Uitdagingen in 2022

We leven in bijzondere tijden. Veel van wat we normaal vonden, is anders geworden. Sommige zaken spelen al langer en andere worden nu ineens heel actueel.

Er zijn grote uitdagingen op de woningmarkt, bij de opvang en huisvesting van vluchtelingen, we hebben een energiecrisis die ons allen raakt en de prijzen van veel producten blijven stijgen. Ook ondernemers ondervinden er flink last van. Daarnaast is de arbeidsmarkt te krap. Er zijn te weinig mensen om al het werk te doen dat er is. Dat merken ondernemers, maar ook wij als gemeente en het heeft gevolgen voor onze dienstverlening. Er is de stikstofcrisis die met name de agrarische sector treft, een sector met alle daaraan relateerde bedrijven die groot is in onze gemeente. Ook de coronacrisis is nog niet weg en kan in het najaar/de winter weer opspelen. 

Het kabinet is terug van zomerreces en onderzoekt welke opties het rijk heeft om zaken aan te pakken. Ook de gemeente kijkt graag samen met u als ondernemers wat we kunnen doen binnen de mogelijkheden die wij hebben. Deze tijden kunnen ook kansen bieden. 

Gezamenlijk prioriteiten stellen
Het nieuwe college ging op pad om op te halen wat de samenleving belangrijk vindt om de komende tijd op te pakken en daar prioriteit in aan te brengen. Ondernemend Bronckhorst leverde hieraan ook een bijdrage. Belangrijk, want alleen met de input van iedereen kunnen we een weloverwogen plan maken. Niet alles zal tegelijk kunnen, maar wij zien het als een mooie uitdaging om samen tijdig de goede dingen te doen om de effecten van alles wat speelt zoveel mogelijk in goede banen te leiden. 

Korte lijntjes
Als nieuwe wethouder economie, werk en inkomen werk ik graag met u aan het beste voor Bronckhorst. Gelukkig weten we elkaar snel te vinden in onze gemeente en zijn de lijntjes kort. Laten we elkaar goed blijven informeren en als er iets opdoemt niet te lang wachten. Samen kunnen we voorkomen dat problemen erger worden. Ik kijk er naar uit u regelmatig te ontmoeten, onze accountmanagers staan graag voor u klaar en we hebben goede mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het ROZ, om u te ondersteunen waar dat nodig en gewenst is.

Wethouder Economie, 
werk en inkomen, 
Antoon Peppelman